USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

“Terör illetinin aşısının formülü..."

Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, Vali Küçük ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacıoğlu’na gerçekleştirdiği taziye ziyaretlerinde “Terör illetinin aşısının formülü, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerindedir” dedi.

“Terör illetinin aşısının formülü...
21-12-2016 19:56
Google News

Bursa Valisi Küçük, tek bir şehidin bile milletin canını yaktığını belirterek “Türk milleti terör saldırıları ile sarsılmaz. Bizi ancak, terörün verdiği acıyla insanlarımızın birbirine düşmesi sarsar” diye konuştu.

Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, Bursa Valisi İzzettin Küçük ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu’nu ziyaret ederek, terör saldırılarında şehit olan güvenlik mensupları ve vatandaşlardan ötürü başsağlığı diledi.

Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, Başkan Yardımcısı Atila Atik ve Sayman Metin Öztosun ile birlikte önce Bursa Valisi İzzettin Küçük’ü makamında ziyaret etti. Şehitlerden ötürü başsağlığı dileklerini ileten Altun, “Fikren ve bedenen devletin, dolayısıyla milletin bütünlüğünden yana olduğumuzu göstermek istedik” dedi. Terörü verem hastalığına benzettiklerini, aşısı bulunmadan önce hastalığın hep lanetlendiğini ama lanetlemekle sorunun çözülemediğini kaydeden Altun “Aslında terörün aşısı, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinde yer alıyor. Nasıl ki kutuluş savaşında 13 milyon nüfusla yedi düvele karşı mücadele ettiysek, bugün 80 milyon iken Türkiye’yi bölmeye yönelik girişimlere karşı argümanımız daha çok” diye konuştu.

“TEK BİR ŞEHİT BİLE CANIMIZI YAKIYOR”

Vali İzzetin Küçük, Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun ve beraberindekilere, ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti. Vali Küçük, tek bir şehidin bile milletin canını yaktığını belirterek, “Terör örgütü bu eylemleri 15 asker, 44 polis azalsın diye yapmıyor. Amacı korku yaratmak, insanları birbirine düşürmek. Biz Türk milleti olarak terör saldırıları ile sarsılmayız zaten. Bizi ancak, terörün verdiği acıyla insanlarımızın birbirine düşmesi sarsar” diye konuştu.

Batıdaki terör olaylarına, devletlerin teröre ve örgütlere bakış açısına da değinen Vali Küçük, “Batıda bazı milletvekilleri PKK’nın yaptığı saldırılara destek çıkıyor. Birtoplumda kirli insanlar olabilir. Türkiye’de de olabilir. Bunu asla hoş görmüyoruz. Bizi korkutan, rahatsız eden devletlerin teröre destek çıkması” dedi.

“DÜNYA ÇILDIRMIŞ DURUMDA”

Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, Başkan Yardımcısı Atila Atik ve yönetim kurulu üyeleri Ebru Piri Kaya ve Yener Poroy daha sonra da Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu’nu ziyaret etti. Tuğgeneral Hacıoğlu’na da Kayseri şehitlerinden ötürü taziyelerini ileten Altun, “Teröre alışmak, sayılara takılmak istemiyoruz” dedi. Altun, terör illetinin bir aşısı olduğunu, formülünün Atatürk ilke ve devrimlerinde bulunduğunu ifade etti.

Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, ziyaretten ötürü Altun ve Baro yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Hacıoğlu, bir savaş ortamında olduğumuzu ifade ederek “Dünya çıldırmış durumda. Dünyanın her yerinde güvenlik sorunu var. Medeniyetler arasında denge yok. Bu gidişle kıyamet kopacak” dedi.

İnsanlığın barışı yeniden tesis etmek zorunda olduğunu ifade eden Tuğgeneral Hacıoğlu, terör saldırılarından sonra milletin ülkesine ve bölünmez bütünlüğe sahip çıkmasının guru verici olduğunu belirten Hacıoğlu, ancak provokasyona gelmemek gerektiğini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ