USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“Uğur’lar unutulmayacak”

Gazeteci – Yazar Uğur Mumcu’nun öldürülüşünün 24. yıldönümünde bir araya gelen Bursa Gazeteciler Cemiyeti ile Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi üyesi gazeteciler, faili meçhul gazeteci cinayetlerinin aydınlatılmasını istediler.

“Uğur’lar unutulmayacak”
24-01-2017 16:23
Google News

Geçtiğimiz yıllarda Setbaşı Mahfel önünden başlayan ve Atatürk Anıtı'nda yapılan basın açıklamasıyla son bulan etkinlik, bu yıl OHAL nedeniyle Ataevler'deki Basın Kültür Sarayı'nın önünde yapıldı.

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra demokratik kitle örgütleri, siyasi parti temsilcileri, sendikalar ve akademik odaların temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte gazeteci Rabia Deniz tarafından BGC ile ÇGD Bursa Şubesi’nin ortak açıklama metni okundu.

Ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“24 yıl sonra bir kez daha meslektaşımız, mesleğimizin onur simgesi Uğur Mumcu için buradayız. Bu açıklamayı, kim oldukları hala bulunamayan alçaklar tarafından katledilen Mumcu’nun tüm yazılarında çıkış noktası olarak gösterdiği Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtı önünden yapamıyoruz… Bu yıl burada, Ataevler’deyiz çünkü 24 yıl önce başlayan ve her yıl tekrar ettiğimiz Setbaşı-Heykel yürüyüşü sonrasında anıt önündeki basın açıklamasını, bu OHAL nedeniyle yapamıyoruz. O halden, bu hale geldik… Olsun!

Aydınlık bir gelecek düşleyen, bağımsız Türkiye diyen, bunun için bedel ödeyen demokrasi aşığı insanlara nereden seslendiğimiz önemli değil… Bir aradayız… Yan yanayız… Bir aradayız, bir arada duracağız… Uğur Mumcu, Karlı Sokak’ta bomba kalleşliğiyle katledileli 24 yıl oldu. Failler hala ortada yok. Devlet “namus borcunu” hala ödemedi…

Geride bıraktığımız yıllara ve günümüze bakıp, etnik ve mezhepsel bir cehenneme doğru sürüklenen memleketimiz ve bölgemizi gördükçe, Mumcu’nun neden hedef tahtasına konduğunu çok daha iyi anlıyoruz. Mumcu, yolsuzluk ve yoksulluktan arınmış “Tam Bağımsız Türkiye” ideali için çalıştı, halkını aydınlattı. Ancak, üzerine üzerine gittiği, ”Siyaset-Tarikat-Ticaret“ ile simgelenen şeytan üçgeninin kurbanı oldu. Tıpkı gerçeğin peşinde koşturan Hasan Fehmi, Ahmet Samim, Sabahattin Ali, Abdi İpekçi, İlhan Erdost, Musa Anter, Turan Dursun, Çetin Emeç, Metin Göktepe ve Hrant Dink gibi…

Bu cinayetlerin ardında hep tam aydınlatılmamış, ortaya çıkarılmamış, devletin çeşitli kademelerine odaklanmış, tetikçiler, güvenlik görevlileri ve delilleri karartan odaklar var…

Mumcu ve benzeri tüm siyasi cinayetlerde, yönetenlerin ciddi sorumlulukları ya da sorumsuzlukları var… Bu konuda hem siyaseti hem halkı uyaran sivil demokratik güçler olarak, bir avuç da kalsak susmayacağımızı, Uğur Mumcu kararlılığı ve cesaretiyle bir kez daha kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.

Çünkü o; demokrasi, hukuk ve özgürlüğün ancak ve ancak özgür, bağımsız bir vatanla mümkün olabileceğini biliyordu, söylemişti…

O, ulusal bağımsızlığın, laik demokratik düzenin mirasçısı, sakıncalı piyadesiydi… O, Cumhuriyetin kuruluş felsefesinin, Atatürk ilkelerinin ve çağdaş değerlerin korunması kavgasının öncülerindendi. Bugün Atatürk’ün, Cumhuriyet’in temel ilkelerinin ve çağdaşlığın tasfiye edilmek istenmesine tepki göstermek, çocuklarımızın geleceğine, mesleğimize ve ülkemize sahip çıkmak, hem memleketimize hem de Mumcu’ya karşı boynumuzun borcudur… Buradayız dostlar… Bir aradayız… Yan yanayız… Bir aradayız, bir arada duracağız!

Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi’yle birlikte burada bulunan tüm sivil toplum örgütleri, Mumcu’nun katledilişine yol açan tüm değerlerin savunucusu olmayı sürdürecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurur.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ