Gündem

1 milyon Suriyeli’nin güvenli bölgeye geçeceği sınır kapısında temizlik çalışmaları başladı

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin Telabyad’a açılan gümrük kapısında temizlik çalışmaları başladı.

1 milyon Suriyeli’nin güvenli bölgeye geçeceği sınır kapısında temizlik çalışmaları başladı
02-11-2019 15:14

Akçakale gümrük kapısı ve Suriye Telabyad sınır kapısı Terör örgütü YPG/PKK’nın temizlenmesinin ardından sınır kapısındaki temizlik çalışmaları baÅŸladı.
Terör örgütü PKK/YPG’nin 2015 yılında Telabyad ilçesini ele geçirmesinin ardından her iki sınır kapısında insani geçiÅŸlere kapatılmıştı.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu ile Suriye’nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAÅž terör örgütlerine karşı baÅŸlattığı hareket ile bölgede huzur ve güvenliÄŸin tesisi için çalışmalar devam ediyor.
Barış Pınarı Harekatının baÅŸlamasının ardından güvenli bölge oluÅŸturulması için çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, Akçakale gümrük kapısının insani yardım ve insani geçiÅŸlere açılması için temizlik çalışmalarının baÅŸlatıldığı görüldü. Gümrük kapısının temizlenmesi için, Akçakale belediyesi temizlik iÅŸçileri iki gündür gümrük alanında temizlik çalışması yapıyor. Gümrük kapısının diÄŸer eksikliklerinin gözden geçirildiÄŸi, eksikliklerinin giderilmesinin ardından, gümrük kapısının önümüzdeki günlerde aktif hale getirileceÄŸi öÄŸrenildi.
DiÄŸer yandan Akçakale gümrük kapısı ve Telabyad sınır kapısının aktif hale gelmesi ile birlikte güvenli bölgeye geçiÅŸ yapacak olan Suriyeli muhacirlerin buradan geçiÅŸ yapacağı ifade ediliyor. Güvenli bölgenin oluÅŸturulmasının ardından Akçakale gümrük kapısı kullanılarak bir milyon Suriyelinin bu kapıyı kullanacağı ifade ediliyor.
(Mehmet DÄ°KEÇ/Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER