AsayiÅŸ

200 milyonluk hayali üretim operasyonunda tutuklu sayısı 22 oldu

Elazığ polisinin yaptığı çalışmada, 1 günde 200 milyon lira değerinde hayali üretim yapıp, devleti 60 milyon lira zarara uğratan ve hesaplarına 30 milyon lira aktaran suç örgütü operasyonunda tutuklu sayısı 22 oldu.

200 milyonluk hayali üretim operasyonunda tutuklu sayısı 22 oldu
06-04-2018 13:40

Edinilen bilgiye göre, Elazığ Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Åžubesi ekipleri, 1 günde hayali 200 milyon lira üretim yapan suç ÅŸebekesini fark ederek Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı koordinesinde çalışma yaptı. Yapılan çalışmada ticari geçmiÅŸi temiz olup faaliyetlerine ara veren veya devam eden küçük sermayeli ÅŸirketleri satın alarak dolandırıcılık ÅŸebekesi kuran çeteye 16 Åžubat’ta Elazığ merkezli Ä°stanbul, Ankara, Ä°zmir, Åžanlıurfa, Gaziantep, Mardin, Mersin, Antalya, Balıkesir, Şırnak ve Hatay’da eÅŸ zamanlı ilk operasyon yapıldı. Operasyonda aralarında kamu görevlilerinin de olduÄŸu 25 ÅŸüpheli gözaltına alındı. Åžüphelilerden 20’si tutuklanırken, 5’i adli kontrol ÅŸartıyla serbest kaldı.
Operasyonla ilgili devam eden çalışmada ekipler 9 ÅŸüpheliyi daha belirledi. Åžüphelilerin aynı ÅŸebekeyle baÄŸlantılı olarak kamu kurum ve kuruluÅŸları dolandırdığını tespit etmesiyle Elazığ merkezli Ä°stanbul, Ankara, Kütahya, Batman, Antalya ve Gaziantep’te önceki gün eÅŸ zamanlı ikinci operasyon düzenlendi. Operasyonda belirlenen 9 ÅŸüpheli gözaltına alındı. Yakalanan ÅŸüphelilerden 30 bin lira para ele geçirilirken, bazı dijital materyallere de el konulduÄŸu öÄŸrenildi. Emniyetteki sorguları tamamlanan 9 ÅŸüpheli EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesinde saÄŸlık kontrolünden geçirilerek, Maden Adliyesine sevk edildi. Åžüphelilerden 2’si tutuklandı, 7’si ise adli kontrol ÅŸartıyla serbest kaldı. Operasyon kapsamında tutuklu sayısı 22’ye yükseldi.

(Mücahid KantarcıoÄŸlu /Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER