Ekonomi

2022 Portekiz Golden Visa Bülteni – Euporto

Portekiz Hükümeti 2022’de Golden Visa mevzuatında bazı önemli değişiklikler yaparak Golden Visa kapsamında yapılacak yatırımlarla ülkenin iç bölgelerinin kalkınmasını hedeflemektedir.  Peki 2022’de T.C. vatandaşlarımızı Portekiz Golden Visa ile ilgili ne gibi değişiklikler bekliyor?

2022 Portekiz Golden Visa Bülteni – Euporto
31-08-2021 20:26

Portekiz Hükümeti 2022’de Golden Visa mevzuatında bazı önemli değişiklikler yaparak Golden Visa kapsamında yapılacak yatırımlarla ülkenin iç bölgelerinin kalkınmasını hedeflemektedir.  Peki 2022’de T.C. vatandaşlarımızı Portekiz Golden Visa ile ilgili ne gibi değişiklikler bekliyor?

14/2021 sayılı Kanun Hükmünde Kararname1 Ocak 2022’de yürürlüğe girecek. Golden Visa Portugalkapsamında, Portekiz yatırım seçeneklerinin tutarları artırılacak.

Bu yasal değişiklikGolden Visa başvurusu yapmayı düşünen birçok yatırımcıda kafa karışıklığına yol açmaktadır.  Bu yazımızda değişikliklerin tam olarak ne olduğunu yani nelerin değişeceğini ve nelerin değişmeyeceğine değineceğiz.

Golden Visa Portekiz değişikliklerinin olumsuz etkileri:

  • Portekiz’in sahil şeridinde yer alan Lizbon, Porto ve Algarvegibi tüm bölgelerinde oturum amaçlı gayrimenkul alımıylaGolden Visa başvuruları kabul edilmeyecek. 500.000 Euro bandındaki oturum amaçlı gayrimenkul edinimi Azor Adaları ve Madeira Özerk Bölgelerinde veya Portekiz’in iç bölgelerinde yapılabilecek.
  • Hazine bonosu banka mevduatı gibi sermaye transfer tutarları 1.000.000 Euro’dan 1.500.000 Euro’ya çıkartılacak.
  • Fon yatırımıyla Golden Visa başvurusu 350.000 Euro’dan 500.000 Euro’ya yükselecek.

2022’de Golden Visa Portekiz değişikliklerinin olumlu etkileri:

  • 280.000 Euro kapsamında nüfus yoğunluğu düşük olan bölgelerden gayrimenkul alımıyla Portekiz vatandaşlığı için Golden Visa başvurusu yapılabilecek. Yani Portekiz Hükümeti nüfus yoğunluğu düşük olan bölgelerin güçlendirilmesi için minimum yatırım tutarı 280.000 Euro olarak aynı kalacak.
  • Portekiz’in iç kesimlerinde şehir merkezlerinde kentsel dönüşüme girmiş 30 yaşın üzerindeki yenileme projelerinden 350.000 Euro’luk (yenileme bedeli dâhil) gayrimenkul alınarak Golden Visa başvurusunda bulunulabilecek.
  • Lizbon, Porto ve Algarve bölgelerinde Ticari gayrimenkuller (Dükkân, ofis, turistik tesis vb.) alınarak Golden Visa başvurusunda bulunulabilecek.

Portekiz Golden Visa nedir?

Portekiz Golden Visa, Portekiz’den gayrimenkul alarak veya Portekiz Fon yatırımında bulunarak ikamet edebilme imkânı sağlayan beşinci yılın sonunda ise Portekiz vatandaşlığına başvurma hakkı tanıyan bir programdır.

Portekiz Vatandaşlık fırsatı sunan Golden Visa kapsamında başvurunuzu, finansal durumunuz uygunsa ve yatırım yapmaya hazırsanız 15 Eylül 2021’den önce yapmanızı öneririz. Bu tarihe yetişemeyiz ya da bu fırsatı kaçırdık diyen yatırımcılardansanızPortekiz Golden Visa için en verimli gayrimenkul ve Portekiz yatırım fonu seçenekleri hakkında Euporto yetkilileriyle iletişime geçebilirsiniz.

Yasa değişikliği öncesi artan talep nedeniyle Golden Visa kartlarının elinize ulaşması 9 ile 12 ayı bulabilecektir.

T.C. Vatandaşları, Portekiz Golden Visa kapsamında 3 Ekim tarihli 37/81 sayılı vatandaşlık yasasında belirtildiği gibi yılda sadece 7 gün Portekiz’de geçirerek ve yatırımlarını ellerinde tutmak koşuluyla, üstelik T.C. vatandaşlığından çıkmadan, Portekiz Vatandaşlığı alabilmektedir. Bir başka ifadeyle çifte vatandaşlık haklarından faydalanılabilecektir.

Golden Visa nedir?

Aileme sağladığı haklar nelerdir? gibi sorularınıza yanıt bulmak ve ücretsiz bire bir görüşme için bizlere ulaşabilirsiniz.

EUPORTO Kimdir?

Euporto – Yatırımla Avrupa Vatandaşlığı, Portekiz Golden Visa ve Yatırım uzmanıdır. Avrupa’da 20 yılı aşkın finans ve gayrimenkul bilgi ve deneyimiyle doğuştan Portekizli-Türk olmanın avantajını yerel bilgilerle birleştirerekGolden Visa yatırımcısına özel yatırım modelleri ve seçenekleri sunar. Altın Vize sürecinin tüm aşamalarında yatırımcının işlemlerini yürütür danışmanlık ve destek verir. Hiçbir hizmet bedeli talep etmez.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER