Bursa

2024 Paris Olimpiyatları açılışı

2024 Paris Yaz Olimpiyatları açılışı ilginç görüntülere sahne oldu.

2024 Paris Olimpiyatları açılışı
02-08-2024 09:03
02-08-2024 09:06

Daha önce görülmeyen ve alışılmışın dışında anlar, dünya çapında büyük bir yankı uyandırdı. Özel anların yaşandığı bu görüntüler olimpiyat tarihine geçti. Belki de olimpiyatlarda mücadelelerin önüne geçecek olan bu görüntülerden bazılarına yazımızın devamında yer verdik.

Sahne Olarak Seine Nehri

Olimpiyat tarihine baktığımızda açılışlar hep stadyumda yapılmıştır. Ancak açılış töreni ilk defa bir stadyumda değil, Paris'in ikonik Seine Nehri üzerinde gerçekleşti. Sporcular ve bayrak taşıyıcılar, nehir boyunca teknelerle geçiş yaptı, bu da törene benzersiz bir hava kattı​.

Lady Gaga ve Céline Dion Konseri

Tören sırasında pop müziğinin ünlü isimleri de sahnedeydi. Ünlü şarkıcı Lady Gaga, ünlü Fransız sanatçı Zizi Jeanmaire'in "Mon Truc En Plume" adlı şarkısını seslendirdi. Hem göze hem de kulağa hitap eden bu sürpriz performans, izleyicilerden büyük alkış aldı. Ayrıca ünlü müzisyen Céline Dion'un da performans sergilemesi bekleniyordu ve bu gerçekleşti. Celine Dion performansı da olimpiyat açılışında önemli izler bıraktı.

Zinedine Zidane'ın Meşale Taşıması

Olimpiyatların ikonu olan meşale bu kez ünlü Fransız futbol efsanesi Zinedine Zidane’ın elindeydi. Ünlü futbol adamı olimpiyat meşalesini Paris sokaklarında taşıdı ve meşaleyi üç çocuğa teslim etti. Çocuklar, meşaleyi Paris'in yeraltı mezarlarına götürdü. Bu gösteri de Paris Yaz Olimpiyatları açılışına mistik bir hava kattı​.

Gösteriler ve Sanatsal Performanslar

Açılış töreninde çeşitli sanatçılar, nehrin kenarlarında ve köprülerde etkileyici akrobatik hareketler sergiledi. Ayrıca, törende 12 farklı sanatsal tablo yer aldı, bu tabloların her biri farklı temaları işledi ve izleyicilere görsel bir şölen sundu​.

Özetle Paris 2024 Yaz Olimpiyatları, ilginç gösteriler ile hafızalara kazındı. Yağmura rağmen coşku eksilmedi hem katılımcılar hem de izleyiciler büyük bir coşkuyla etkinliğe katıldı. Yağmur, törenin güzelliğine gölge düşürmek bir yana, atmosferi daha da çekici hale getirdi.

Yaz Olimpiyatları’nda birçok sporcu farklı branşlarda mücadele edecek. Sporcuların mücadele edeceği birçok branşta tahmin oyunları oynatan Betboo, yüksek iddaa oranları sunacak. Betboo giriş adresinde kazandıran tahminler yaparak olimpiyat oyunlarını kazançlı hale getirebilirsiniz.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER