Sağlık

37.7 ateş uyarandır!

Havaların dengesizliği çocukları vurdu! Yüksek ateş, geniz akıntısıyla acil servisler doldu taştı! Uzmanlar uyarıyor, ateş zararlı değil, tam tersine vücudun korumasıdır.

37.7 ateş uyarandır!
10-05-2016 13:03

Çocuklarda çeşitli bahar hastalıkları görülürken, bu rahatsızlıkların başında alerji, nezle ve yüksek ateş geliyor. Uzm. Dr. Hasan Ünlütürk, ateşin geçirilen hastalığın bir parçası olduğunu ve ateşli hastalık durumlarında panik yapılmaması gerektiğini belirtti. 

Hastalığın parçası

Normal sayılabilecek vücut ısısı 37,2 ila 37,7 derece arasındayken, bu derecelerin üzerinde görülen sıcaklık ise yüksek ateş olarak değerlendirilir. Ateş, insan vücudu için zararlı bir durum gibi görünse de aslında, bağışıklık sitemini uyarmak ve taarruz halindeki mikroplarla savaşmak olarak iki mühim görev üstlenir, yaşanan hastalığın yalnızca bir parçasıdır. 

Ilık duş, kompres!  

Bu nedenle de ciddi bir durum olmadığı müddetçe vücut için yararlı bir uyarandır. Koltuk altından 37,5, kulaktan ve makattan ölçüldüğünde ise 38 derece ateşte ilaç verilebilir. Ateş değeri 39 derece ve üstüyse ılık duş aldırılabilir. Islatılmış havlularla çocuğun koltuk altı, diz arkaları, dirsekler kompres yapılabilir.   

(AKŞAM)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER