Bursa

500 yıllık caminin restorasyonu sırasında mezar taşlarına zarar verildi

Bursa’da 500 yıllık tarihi caminin restorasyonu sırasında kuşluklarına ve tarihi mezar taşlarına zarar verildi. Bursalılar zarar verilen yerlerin yeniden restore edilmesini istiyor.

500 yıllık caminin restorasyonu sırasında mezar taşlarına zarar verildi
05-07-2018 13:51

Bursa’nın manevi sultanı Emir Sultan Hazretlerinin adını taşıyan ve türbesinin yanında bulunan tarihi Emir Sultan Camii’nin restorasyonu sırasında caminin duvarlarında bulunan tarihi kuÅŸluklar zarar gördü. Duruma tepki gösteren vatandaÅŸlar tarihi binaların restorasyonu sırasında daha çok özen gösterilmesini istedi.
Caminin zarar gören kuÅŸ yuvalarını yerinde inceleyen Bursa Eski Eserleri Sevenler Kurumu BaÅŸkanı Zafer Ünver, "Bursa’nın önemli camilerinden Emir Sultan Camii'nde restorasyon çalışmaları baÅŸladı. Restorasyonunun devam ettiÄŸi sırada bize gelen ihbarda caminin kuÅŸluklarına ve cami çevresinde bulunan tarihi mezar taÅŸlarına zarar verildiÄŸini tespit ettik. Böyle tarihi binalarda restorasyon Venedik tüzüÄŸüne uygun yapılması gerekir. Åžu anki restorasyonda buna özen gösterilmediÄŸini gözlemledik, geliÅŸigüzel yapılan restorasyonlar sırasında tarihi binalar zarar görebiliyorlar. Bursa UNESCO’nun gözetimi altında olan bir ÅŸehir olduÄŸu için restorasyon çalışmalarında ilkeli davranmak gerekmektedir" dedi.(Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER