Gündem

6 cesedin kimliği belirlenemedi

Suruç'ta patlamada hayatını kaybeden 6 kişinin kimliği belirlenemedi. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı o kişilerin kimliğinin belirlenebilmesi için yakınlarından kan ve doku örneğinin alınacağını bildirdi.

6 cesedin kimliği belirlenemedi
21-07-2015 19:22

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, Suruç'taki patlamada ölenlerden 6 kişinin kimlik tespitinin yapılabilmesi için yakınlarının otopsi merkezine başvurmalarını istedi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Suruç'taki patlamayla ilgili yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Kamuoyunun bildiği üzere vefat eden 32 vatandaşımızın cenazeleri otopsi ve kimlik belirleme işlemleri yapılmak üzere İlimize intikal etmiştir. 32 sininde otopsi işlemleri tamamlanmıştır. Otopsisi yapılan 26 şahsın kimlikleri Cumhuriyet Başsavcılığımızca tespit edilmiş olup, kalan 6 kişinin kimlik tespitine yönelik işlemleri ise Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülmektedir.

Vefat edenlerden ve yakınlarından kan ve doku örneği alınarak bu örneklerİstanbul Adli Tıp Kurumuna ivedi bir şekilde gönderilmek suretiyle maktullerin kimliklerinin tespitine çalışılmaktadır.

Maktul yakınlarının kan ve doku örneği için otopsi merkezine ivedi bir şekilde gelmeleri kimlik tespitinin hızlandırılması için önem arzetmektedir.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER