Gündem

7 polisin şehit olduğu saldırıda 5 kişi tutuklandı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 7 polisin şehit olduğu, 30 kişinin de yaralandığı terör saldırısıyla ilgili 5 kişi tutuklandı.

7 polisin şehit olduğu saldırıda 5 kişi tutuklandı
05-04-2016 02:31

Diyarbakır Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, BaÄŸlar ilçesinde 7 polisin ÅŸehit olduÄŸu, 15’i polis toplam 30 kiÅŸinin yaralandığı olayla ilgili gözaltına alınan E.K., S.K., Ç.Ä°., Z.Ö., F.K., V.K., N.K., F.Åž. ve A.A. isimli 9 ÅŸüphelinin Nöbetçi Sulh Ceza HakimliÄŸi’ne sevk edildiÄŸi belirtildi.

Åžüpheliler A.A. ve F.Åž.’nin Nöbetçi Sulh Ceza HakimliÄŸi’nce serbest bırakıldığı belirtilen açıklamada, N.K., F.K., Ç.Ä°. isimli 3 kiÅŸi hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına, S.K., ve Z.Ö.’nün “devletin birliÄŸini ve ülke bütünlüÄŸünü bozma, tasarlayarak öldürme” gerekçesiyle tutuklanmalarına, ÅŸüpheli Ç.Ä°. ve V.K.’nın ise “silahlı terör örgütüne üye olma” eylemlerinden tutuklanmalarına karar verilerek cezaevine gönderildiÄŸi kaydedildi.

Açıklamada, “Olayla ilgisi olduÄŸu deÄŸerlendirilen ÅŸüpheli 3 kiÅŸinin Emniyet MüdürlüÄŸü’ndeki iÅŸlemleri devam etmekte olup, Cumhuriyet BaÅŸsavcılığımızca yürütülen 2016/10004 numaralı soruÅŸturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verileceÄŸi kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

(Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER