Gündem

7 yaşındaki çocuğa ayrı yaşadığı annesi tarafından işkence iddiası

Samsun’da babasıyla yaşayan 7 yaşındaki bir çocuğun ayrı yaşadığı annesi tarafından Van’a kaçırılıp işkenceye maruz kaldığı iddia edildi. Eli matkapla delindiği iddia edilen çocuğun vücudu ise ısırılarak tahrip edildi. Ayrıca çocuğun, annesi ve birlikte yaşadığı şahıs tarafından Van Gölü’ne atıldığı da iddia edildi.

7 yaşındaki çocuğa ayrı yaşadığı annesi tarafından işkence iddiası
07-08-2019 02:55

Ä°ddiaya göre, Samsun’un Ä°lkadım ilçesi Ä°lyasköy Mahallesi’nde esnaflık yapan Emrah Asan (40), yaklaşık 5 yıl önce eÅŸi Ayla K.’dan boÅŸandı. Ä°ddiaya göre, Van’da bir ilkokulda öÄŸretmenlik yapan Ayla K., 1 ay önce 7 yaşındaki çocukları Ömer Yusuf Asan’ı kendi annesiyle birlikte Van’a kaçırdı. Küçük Ömer, Van’a gittikten birkaç gün sonra “babama gideceÄŸim” deyince annesi Ayla K. ve annesinin birlikte yaÅŸadığı Ä°nan K. tarafından iÅŸkencelere maruz kaldı. Annesi ve birlikte yaÅŸadığı ÅŸahıs tarafından eli matkapla delinmeye çalışılan küçük çocuk daha sonra uykusundan uyandırılıp vücudunun çoÄŸu yeri ısırılarak tahrip edildi. En sonra nokta olarak anne ve birlikte yaÅŸadığı adam tarafından ölmesi için Van Gölü’ne atıldığı ileri sürülen 7 yaşındaki çocuk yüzme bilmesi sayesinde hayatta kaldı.  

BABA ŞİKAYETÇÄ° OLDU  
ÇocuÄŸun durumunu gören bir baÅŸka aile ise çocuÄŸun yanına gidip babasının numarasını istedi. Durumu öÄŸrenen baba Emrah Asan, Van’a gidip çocuÄŸunu annesinin yanından aldı. Anneden ve yanında yaÅŸadığı ÅŸahıstan ÅŸikayetçi olan Emrah Asan, çocuÄŸuna iÅŸkence yapan kiÅŸilerin en ağır cezayı almasını istedi.  

“VAN GÖLÜ’NE ATMAYA KALKMIÅžLAR”  
YaÅŸadığı acıyı anlatan baba Emrah Asan, “OÄŸlum yaklaşık 1 ay önce boÅŸandığım annesi ve anneannesi tarafından Samsun’dan Van’a kaçırıldı. Daha sonra oÄŸlum ‘babama gideceÄŸim’ demesi üzerine beraber yaÅŸadığı ÅŸahıs tarafından eli matkapla delindi. OÄŸlum yaklaşık 15 gün elini oynatamamış. Gece uyurken yatağından kaldırılıp bütün vücudu ısırılarak tahrip edilmiÅŸ. Annesi oÄŸluma ‘adam olsan bunların hiçbiri başına gelmezdi’ demiÅŸ. Bu çocuk daha 7 yaşında. Bu kadın Van’da öÄŸretmenlik yapıyor. ÇocuÄŸumun ellerini baÄŸlayıp Van’da bir daÄŸa bırakmışlar. Daha sonra o kadın adamla birlikte geri gidip çocuÄŸun ölmediÄŸini görünce almışlar. ÇocuÄŸum hepsini anlattı. Karnına yumruk atmışlar. Artık en son noktaya gelip çocuÄŸumu Van Gölü’ne atmaya kalkmışlar. ÇocuÄŸum yüzme bildiÄŸi için oradan kurtuldu. Åžükürler olsun ki oÄŸlum kurtuldu. Orada çok iyi bir aileye rast gelmiÅŸ. Onların sayesinde kurtuldu. OÄŸlum onlara numaramı vermiÅŸ. Onlarda beni aradı. Ben önce inanmak istemedim. ÇocuÄŸumdan fotoÄŸraf attılar. Ben hemen Van’a gittim aldım çocuÄŸumu. ÇocuÄŸum toparladı ÅŸükürler olsun. Ben de toparlanacağım yakında” dedi.  

“CEZASIZ KALMASINLAR”  
ÇocuÄŸun annesinin ve beraber yaÅŸadığı ÅŸahsın ifadelerinde çocuÄŸun dışarıda oynarken yaralandığını söylediÄŸini kaydeden Asan, “Bu kadın hakkında hiçbir iÅŸlem yapılmadı ve hala öÄŸretmenlik yapıyor. Yetkililer bu insanları cezasız bırakmasın. Bu kadın yaklaşık 3 yıl önce yine aynısını yaptı. O gün yine ÅŸikayetçi olmuÅŸtum yine serbest kalmışlardı. 3 yıl sonra aynısın yaptı. Yine aynısını yapmayacağının garantisi yok. Adalet Bakanlığından adalet istiyorum. ÇocuÄŸuma bunu yapanlar ceza alsın. Milli EÄŸitim Bakanlığı böyle bir insana öÄŸretmenlik yaptırmasın. Allah’tan korksunlar. Bir de bizi arayıp tehdit ediyorlar. Bu cesaret nereden buluyorlar. Sadece adalet istiyorum” diye konuÅŸtu.  

“CUMHURÄ°YET BAÅžSAVCILIÄžINA ŞİKAYETÇÄ° OLDUM”  
Van’dan Samsun’a gelir gelmez Samsun Cumhuriyet BaÅŸsavcılığına suç duyurusunda bulunduÄŸunu belirten Asan, "Daha sonra fotoÄŸrafları ve evrakları yine savcılığa teslim ettim. Cezalarını çekmelerini istiyorum. Serbest kalmasınlar” ÅŸeklinde konuÅŸtu.  

“ELÄ°MÄ° MATKAPLA DELDÄ°LER”  
Küçük çocuk ise Van’a kaçırıldıktan sonra annesine “Babama gideceÄŸim” dediÄŸini ifade ederek, “Bunu deyince o kadın adama ‘matkapla elini del’ dedi. Adam elimi deldi. Canım çok acıdı. 2 gün sonra uykumdan uyandırıp beni ısırdılar. Sonra denize(Van Gölü) götürdüler oraya atıp boÄŸmaya çalıştılar. Sonra beni birisi gördü onlara babamın numarasını verdim. Sonra babamı aradılar, beni kurtardı babam. Bundan sonra hep babamla kalmak istiyorum. Annemi bir daha görmek istemiyorum” ifadelerini kullandı.  
Babanın ÅŸikayeti üzerine gözaltına alınan anne serbest bırakılırken, arkadaşı ise tutuklandı.  
(Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER