Gündem

8. Uluslararası İnci Kefal Göçü Festivali başladı

Van’ın Erciş ilçesinde bu yıl 8’incisi düzenlenen Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali yoğun bir katılımla başladı.

8. Uluslararası İnci Kefal Göçü Festivali başladı
02-06-2018 17:49

Van ValiliÄŸi, Van BüyükÅŸehir Belediyesi, ErciÅŸ Kaymakamlığı, ErciÅŸ Belediyesi, ErciÅŸ Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı ve DoÄŸa Gözcüleri DerneÄŸince ErciÅŸ Balık Bendi’nde düzenlenen 8’inci Uluslararası Ä°nci Kefali Göçü Kültür Sanat Festivaline Van Valisi Murat ZorluoÄŸlu, ErciÅŸ Kaymakamı ve Belediye BaÅŸkan Vekili Mehmet Åžirin YaÅŸar, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Van Ä°l Jandarma Komutanı TuÄŸgeneral Yavuz Özfidan, Ä°l Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, kurum amirleri, çevre ilçe kaymakamları ile çok sayıda davetli katıldı.
Festivalde bir konuÅŸma yapan Van Valisi Murat ZorluoÄŸlu, inci kefali balığının önemine deÄŸindi. Van’ın, ErciÅŸ’in tanıtımına büyük katkı sunan balığın korunması gerektiÄŸine de dikkat çeken Vali ZorluoÄŸlu, ErciÅŸ Devlet Hastanesinin yeni hizmet binasının 9 Haziran 2018 günü hizmete açılacağının müjdesini verdi.
ErciÅŸ Kaymakamı Mehmet Åžirin YaÅŸar ise, amaçlarının ilçeyi insanlara ülkeye daha iyi tanıtmak olduÄŸunu söyledi.

Prof. Dr. Mustafa Sarı da inci kefalinin yolculuÄŸu ile ilgili davetlilere ayrıntılı bilgiler sundu. Yapılan konuÅŸmaların ardından öÄŸrenciler çeÅŸitli gösteriler sunarken, Vali ve protokol üyeleri ise stantları gezip vatandaÅŸlarla birlikte festival alanında iftar açtı. Geceki programda ise Gurup Tillo ve ünlü sanatçı Musatafa Ceceli hayranlarıyla buluÅŸtu. Gecede ayrıca havai fiÅŸek gösterisi yapıldı. Ozanların konserinin ardından festivalinin birinci günkü program sona erdi. Festivale yarın çeÅŸitli etkinliklerle devam edileceÄŸi kaydedildi.
(Nihat ÇavuÅŸoÄŸlu/Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER