Bursa

AB Türkiye Müsteşarı Bursa’daki mülteciler hakkında bilgi aldı

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Müsteşarı Vincent Guillaume Poupeau, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

AB Türkiye Müsteşarı Bursa’daki mülteciler hakkında bilgi aldı
10-05-2016 17:17

Poupeau, Bursa’daki Suriyeli sığınmacılar ile ÅŸehrin ekonomik ve kültürel potansiyeli hakkında bilgi aldı.

Poupeau’nun ziyaretinden memnuniyet duyduklarını ifade eden Belediye BaÅŸkanvekili Abdülkadir Karlık, Bursa’nın yaklaşık 100 bin Suriyeliye ev sahipliÄŸi yaptığını belirtti. Poupeau’ya kentin ekonomik durumu, sanayi potansiyeli, tarihi ve kültürel mirası konusunda da bilgiler veren BaÅŸkanvekili Karlık, Bursa’nın bünyesinde barındırdığı zenginlikler çerçevesinde Avrupa için büyük fırsatlar içerdiÄŸini ifade etti.

AB Türkiye Delegasyonu Siyasi Ä°ÅŸler MüsteÅŸarı Vincent Guillaume Poupeau ise, ilk defa geldiÄŸi Bursa’ya hayran kaldığını söyledi. Åžehrin insanı büyüleyen tarihi bir havaya sahip olduÄŸunu, kara yollarının Fransa’dan farkının bulunmadığını vurgulayan Poupeau, ÅŸehre ikinci kez gelmek için sabırsızlandığını belirtti. Ziyarette Suriyeli mülteci konusuna da deÄŸinen Poupeau, bu meselenin Türkiye ile Avrupa BirliÄŸi arasında atılan kapsayıcı tedbirler çerçevesinde hallolacağına inandığını belirtti.

(Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER