Dünya

ABD Dışişleri'nden 'Koza-İpek Holding' açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Koza-İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına ilişkin bir soruya verdiği yanıtta, Türk hükümetine adil yargı ve hukuk önünde eşit muamele ilkesine uyma çağrısı yaptı

ABD Dışişleri'nden 'Koza-İpek Holding' açıklaması
28-10-2015 10:44

Kirby, Washington’da düzenlediÄŸi günlük basın toplantısında, Koza-Ä°pek Holding ve bünyesindeki ÅŸirketlere kayyum atanmasına iliÅŸkin soruya verdiÄŸi yanıtta, Türk hükümetine adil yargı ve hukuk önünde eÅŸit muamele ilkesine uyma çaÄŸrısı yaptı.

AB Türkiye Delegasyonu'ndan 'Koza-Ä°pek Holding' açıklaması
Türk demokrasisinin kendileri için önemli olduÄŸunu vurgulayan Kirby, 1 Kasım'da yapılacak erken genel seçimlere iliÅŸkin bir soruyu da “Özgür, adil ve güvenilir bir seçim görmek istiyoruz" diye yanıtladı. Kirby, ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Avrupa veAvrasya Ä°ÅŸlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Victoria Nuland'ın, Türkiye'de yaptığı görüÅŸmelerin içeriÄŸine iliÅŸkin diplomatik ayrıntılara girmeyeceÄŸini belirtti.

Türk yetkililere, evrensel demokratik deÄŸerler ve Türkiye anayasasında da kutsal kabul edilen deÄŸerler çerçevesinde davranma çaÄŸrısında bulunan Kirby, “Daha önce de kaygı duyduÄŸumuzu belirttiÄŸimiz, özgür medya, ifade özgürlüÄŸü ve toplanma hakkı gibi konulara iliÅŸkin kaygılarımız sürüyor” diye konuÅŸtu. Bu konulardaki kaygılarını gerek özel gerekse genel ortamlarda dile getirdiklerini belirten Kirby, Türkiye'de hükümetin nasıl oluÅŸacağı kararının Türk halkının kararına baÄŸlı olduÄŸunu, ABD'nin dikte etmesine baÄŸlı olmadığını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER