Gündem

"ABD'ye somut cevap vereceğiz"

Washington'ın Güney Kıbrıs'a uyguladığı silah ambargosunu kaldırma kararına tepki gösteren Dışişleri Bakanı, "ABD'nin bu kararına somut adımla cevap vereceğiz. Madem tırmanma istiyorsunuz Ada'da, biz de gereğini yapacağız" dedi.

30-09-2022 14:19

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD, Güney Kıbrıs ve Yunanistan'a yeni mesajlar verdi. Washington'ın Güney Kıbrıs'a uyguladığı silah ambargosunu kaldırma kararını değerlendiren Çavuşoğlu, "ABD'nin bu kararına somut adımla cevap vereceğiz. Madem tırmanma istiyorsunuz Ada'da, biz de gereğini yapacağız" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Perşembe günü yaptığı açıklamada da ABD'ye tepki göstermişti. Dışişleri Bakanı, "Kıbrıs Türkünü korumak için oraya daha fazla güç göndereceğiz ve silah olarak da ne ihtiyacı varsa onları da karşılayacağız" demişti.

Washington'dan gelen 'Rumlar kara para aklama konusunda iş birliği yaptı, ödüllendirmek için silah ambargosu kaldırıldı' savunması için mevkidaşı Antony Blinken'a verdiği yanıtı aktarmıştı.

Çavuşoğlu, mevkidaşına "Silahınız dışında başka verecek bir şeyiniz yok mu? Para verin. Severler. İhtiyaçları da vardır. Niye silah veriyorsunuz? Bu silahı kime karşılık veriyorsunuz?" diye sorduğunu belirtmişti.

Washington, 30 yılı aşkın süredir uygulanan silah ambargosunu askıya almıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER