Spor

Afganistan Futbol Milli Takımı Antalya’da kamp yapıyor

ABD’nin ülkeyi terk etmesinin ardından kontrolü Taliban’ın eline geçen Afganistan’da Futbol Milli Takımı kamp için geldiği Antalya’da Endonezya ile hazırlık maçı yaptı. Karşılaşmayı 1-0 kazanan Afganistan Milli Takımı, elde ettiği galibiyeti ülkesine hediye etti. Maça Antalya’da yaşayan Afgan uyruklu vatandaşlar ilgi gösterdi.

Afganistan Futbol Milli Takımı Antalya’da kamp yapıyor
17-11-2021 13:34

Sığınmacı olarak küçük yaÅŸta ayrıldığı ülkesine milli takım oyuncusu olarak dönen ve 3 yıl önce 28 yaşındayken takımın teknik direktörlüÄŸüne getirilen Anoush Dastgir nezaretinde çalışmalarını sürdüren Afganistan Milli Futbol Takımı kamp çalışmalarını Antalya’nın turizm bölgesi Belek’te sürdürüyor. Kamp çerçevesinde Endonezya ile hazırlık maçı yapan Afganistan Milli Takımı’na Antalya’da bulunan Afgan uyruklu vatandaÅŸlarda da tribünden takımlarına destek verdi. Afgan Milli Takımı mücadeleyi 1-0’lık skorla kazandı.
Ülkelerinde futbol dahi oynayamadıklarını kaydeden futbolculardan Farede Sadat, "Bizim ülkemizde savaÅŸ var. Rahat bir yaÅŸam yok. Ä°nsanlar evlerini kaybettiler. Yemek dahi bulamıyorlar. Ülkemizde çalışamıyoruz. Bu ülke güzel olduÄŸu için burada kamp yapmaya geldik. Ülkemizde futbol oynamamız dahi çok zor. Ailemiz orada yaşıyor. Memleketimizi, insanlarımızı düÅŸünmek zorundayız" ÅŸeklinde konuÅŸtu.
Türk Milli Takımı’nda oynamak istediÄŸini belirten Noorullah Amiri ise, imkanı olması durumunda tek hedefinin Türk Milli Takımı’nda oynamak olduÄŸunu söyledi. Ülkesinin savaÅŸta olduÄŸuna da deÄŸinen Futbolcu Amiri, "Ülkem savaÅŸtayken nasıl rahat olabilirim ki! Rahat olamıyorum tabi ki. Ailem orada, insanlarımız orada. Sadece benim elimden gelen ÅŸey bir yarım saat bu insanları mutlu etmek elimden bu geliyor ve bunu da yapmaya çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

Muhammet Yosuf Kargar: "Tarihe dayalı yakınlaÅŸmamız olduÄŸu için Türkiye’de kamp yapmayı seçtik"
Afganistan Futbol Federasyonu BaÅŸkanı Muhammet Yosuf Kargar, Türkiye’nin ikinci memleketleri olduÄŸunu, geçmiÅŸe dayanan dostluklarının bulunduÄŸunu hatırlatarak, "Tarihe dayalı yakınlaÅŸmamız olduÄŸu için Türkiye’de kamp yapmayı seçtik. Türkiye ile kardeÅŸlik bağı, din bağı ve muhabbet bağımız olduÄŸu için bu ülkede olmayı ve kamp yapmayı seçiyoruz. Afganistan’daki insanların güvenebilecekleri bir memleket varsa o da Türkiye. Çünkü 20 sene Afganistan’da kalan ülkelerden biri olarak sadakat ve dürüstlükle adım attı bize" dedi.

"SavaÅŸ oyunumuzu etkiliyor"
Savaşın futbolcularını olumsuz yönde etkilediÄŸini söyleyen Kargar, "SavaÅŸ nerede olursa olsun insanların moralini bozuyor. Futbol oynayan oyuncularımızı da etkiliyor. Ben Afganistan’dan geliyorum. Bizim ÅŸu anki kurulmuÅŸ devletimiz çok güzel ağırlıyor bizi. Bize bir kötülükleri yok ve destek çıkıyorlar. Can güvenliÄŸimiz dahil her türlü arkamızdalar" diye konuÅŸtu.
Tek dileklerinin savaşın bitmesi olduÄŸunu dile getiren Muhammet Yosuf Kargar, "Bizde iki federasyon var. Biri Avrupa tarafı diÄŸeri ise Asya tarafı. Bizimki Asya tarafı. Türkiye Avrupa tarafında olduÄŸu için biz daha yeni iletiÅŸime geçmeye çalışıyoruz. Tabi ki onlarla birlikte iÅŸ birliÄŸi yapmayı düÅŸünüyoruz. Bizim tek dileÄŸimiz inÅŸallah savaÅŸ biter. Rahat bir hayat yaÅŸamak istiyoruz. Oyuncularımız ve herkesin tek istediÄŸi bu. SavaÅŸ bitsin, rahat bir ÅŸekilde yaÅŸamaya devam edelim. Türkiye Cumhuriyetinin bu süreçte yanımızda olduÄŸunun farkındayız. Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’a ve Türk halkına teÅŸekkür ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER