Bursa

Afrika’da ölümden döndü, Bursa’da ayağa kalktı

Afrika ülkesi Cibuti’deki liman şirketinde konteyner yüklerken üzerine büyük bir metal platform düşen Filipinli Noel Pitogo, Bursa’da yapılan başarılı ameliyatla ayağa kalktı.

Afrika’da ölümden döndü, Bursa’da ayağa kalktı
20-01-2020 14:11

Cibuti limanındaki kaza sonrası neredeyse kıpırdayamaz hale gelen 30 yaşındaki Noel Pitogo adlı Filipinli iÅŸçi tedavi için Ä°stanbul’a getirildi. Ä°stanbul’dan da ambulansla sevk edildiÄŸi VM Medical Park Bursa Hastanesi’nde Beyin ve Sinir Cerrahisi (NöroÅŸirürji) Uzmanı Op. Dr. Alper Türkkan tarafından yapılan baÅŸarılı ameliyatla yeniden ayaÄŸa kalktı. Zorlu bir operasyona imza attıklarını belirten Op. Dr. Türkkan, “Hastamızın travma sonrası omurga kemiklerinde kırıklar ve omurilik kanalında bası vardı. Yapılan operasyonla omurilik kanal basısı kaldırıldı, içerideki kemik parçalar temizlendi ve omurga kemikleri vidalar ile stabilize edildi. Operasyondan hemen sonra hastamız yürür hâle gelebildi. Bu hızlı ve etkili tedavi için ekibimiz bir uyum içerisinde çalıştı.Hepsini gönülden kutluyorum. Yurtiçi ve yurt dışında tercih edilen referans bir hastane olmak için çalışmalarımız son hızıyla devam etmektedir” diye konuÅŸtu.

Ä°ÅŸ kazası sonrası ülkesindeki doktorların bu ciddi ameliyatı Türkiye’de olması gerektiÄŸini söylemelerinin ardından kısa sürede Bursa’ya ulaÅŸtırıldığını kaydeden Noel Pitogo, “Dev platform üzerime düÅŸtüÄŸünde çok büyük bir acı hissettim. AraÅŸtırmalar sonucu bu operasyonun Türkiye’de ileri teknoloji imkânlarıyla yapıldığını öÄŸrendik. Bursa’da yapılan operasyondan sonra iyileÅŸmeye baÅŸladığımı kısa sürede hissettim. Ameliyathaneden odaya geçtikten sonra kontrollü olarak yürümeye baÅŸladım. AÄŸrılarım hızla dindi. Ağır bir ameliyat yapılmasına raÄŸmen hafif aÄŸrılarla tedaviyi tamamlamak çok güzel bir duygu. BaÅŸta doktorum Alper Türkkan olmak üzere, bütün hemÅŸireler, saÄŸlık personeli ve idarî çalışanlar hastaneye girdiÄŸim günden itibaren çok ilgilendiler. Filipinler’de yaÅŸayan eÅŸim ve 3 çocuÄŸuma mutlu haberi ulaÅŸtırdığımda gözyaÅŸlarına boÄŸulduk. Ä°yileÅŸtikten sonra ülkeme, aileme dönüyor olmanın mutluluÄŸunu yaşıyorum. Ä°lk fırsatta bu kez tatil için ailemle birlikte Bursa’ya geleceÄŸim.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER