AsayiÅŸ

Aile istismarcıdan şikayetçi olmadı ama mahkeme acımadı

Çocuğa cinsel istismarı davasında mağdur kızın anne ve babasının şikâyetçi olmadığı davada mahkeme sanığı 21 yıl hapse çarptırdı. Sanığın tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme herhangi bir takdir indirimine gitmedi.

Aile istismarcıdan şikayetçi olmadı ama mahkeme acımadı
10-05-2018 13:19

Bir süre önce boÅŸanan T.P. ve L.K. çiftinin çocuklarının velayeti mahkeme tarafından babaya verildi. Hafta sonları annesinde kalan 12 yaşındaki kız annesinin erkek arkadaşı tarafında cinsel istismara uÄŸradı. Olayı duyan baba T.P.’nin ÅŸikayeti üzerine tutuklanan C.A. hakkında çocuÄŸun cinsel istismarı suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle açılan dava ikinci celsede karara baÄŸlandı.

Ä°stanbul Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruÅŸmaya sanık C. A. cezaevinden getirilirken avukatları salonda hazır bulundu. MüÅŸteki tarafından ise babası T. P’nin katıldığı duruÅŸmada Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı adına ise avukat Hatice Boz hazır bulundu. DuruÅŸmaya maÄŸdure H. P. de katıldı. DuruÅŸmada cumhuriyet savcısı, davaya iliÅŸkin esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.Mütalaada sanığın eylemine uyan “ÇocuÄŸun cinsel istismar” suçunu zincirleme iÅŸlediÄŸi gerekçesiyle suçun arttırılmasını talep etti.

BEN TACÄ°ZE UÄžRAMADIM

DuruÅŸma da söz alan maÄŸdure H.P, “ Annem olacak kadın babama çok kötülükler yaptı. Babam on bir kez bıçaklandı. Babam felç ve kanser oldu. Ben bunlara sustum. Annem baÅŸka bir adamla evlendi” Sanığı göstererek sözlerine devam eden H.P, “Åžu adamla birlikte oldu” dedi. Daha sonra gözyaÅŸlarıyla konuÅŸmalarına devam eden maÄŸdure, “ Ben bu ÅŸekilde ifade vermek istemedim. Ben tacize uÄŸramadım” diye konuÅŸtu. MaÄŸdurenin üzgün bir ÅŸekilde olması ve tacize uÄŸramadığını söylemesi üzerine mahkeme baÅŸkanı, bu ÅŸekilde ifade vermek için zorlanıp zorlanmadığını sordu maÄŸdure ise “ Hayır, baÅŸka bir ÅŸey demiyorum” dedi.

MAÄžDURENÄ°N BEYANLARI BASKI SONUCU VERÄ°LMÄ°ÅžTÄ°R

DuruÅŸmada esas hakkındaki mütalaya karşı söz alan avukat Hatice Boz, “Önceki beyanlarımızı tekrar ediyorum. Küçük maÄŸdurenin huzurdaki beyanları baskı sonucu verildiÄŸinden, maÄŸdurenin soruÅŸturma aÅŸamasında vermiÅŸ olduÄŸu ifadelerin dikkate alınmasını, sanığın atılı suçtan cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.
DuruÅŸmada savunmasını yapan sanık C. A. ise “Mütalaaya ne diyeceÄŸimi bilmiyorum. Åžaşırdım kaldım. Ä°ÅŸ yerim okula 6 metre mesafede ve hiçbir öÄŸrenciye tacizde bulunmadım” ifadelerini kullandı.

Davayı karara baÄŸlayan mahkeme heyeti, sanık C. A’nın maÄŸdureye yönelik çocuÄŸun cinsel istismarı suçunu iÅŸlediÄŸi sabit görülüp ve sanığın ÅŸahsi ve sosyal durumu, suçun iÅŸleniÅŸ ÅŸekli meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığı dikkate alınarak cezanın 1/ 2 oranında arttırıp 21 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.
(Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER