Sağlık

Aile sağlığı çalışanlarından bakanlığa kırmızı kart

Aile Sağlığı Merkezi (ASM) çalışanları, hafta içi 40 saat çalışmalarına ek olarak, cumartesi günleri de ‘nöbet’ adı altında fazla çalışmalarını zorlayan Sağlık Bakanlığı’na kırmızı kart gösterdi.

Aile sağlığı çalışanlarından bakanlığa kırmızı kart
21-05-2015 23:47

SaÄŸlık çalışanları, Bursa Halk SaÄŸlığı MüdürlüÄŸü önünde yaptıkları basın açıklamasında, Avrupa normlarının çok üstünde hasta sayılarına, Avrupalı meslektaÅŸlarından çok daha fazla çalışmak zorunda bırakılarak hizmet vermesi beklenen birinci basamak saÄŸlık çalışanından, ek olarak cumartesi günleri de çalışmalarının istendiÄŸini söylediler.

Açıklamada ÅŸöyle denildi:

“SaÄŸlık çalışanları bu haksız hukuksuz cumartesi fazla çalıştırma dayatmalarına karşı 5 aydır direniyor ve çoÄŸunlukla ASM’lerini açmıyor. SaÄŸlık Bakanlığı, 5 aydır sürdürülen kararlı ve baÅŸarılı direniÅŸini kırmak için, 16 Nisan 2015 tarihinde yeni bir yönetmelik yayımlayarak, cumartesi direniÅŸini sürdürenleri iÅŸten atmakla tehdit eden ağır ceza puanları getirdi.

SaÄŸlık Bakanlığı’na soruyoruz: 

Halktan, ödedikleri saÄŸlık primlerine ek olarak, katkı, katılım, muayene, ilave, ilaç farkı vb. adları altında 12 çeÅŸit ücreti kim alıyor?

Özel hastanelere giden halkı, soyup soÄŸana çeviren farkları % 200’lere kim çıkardı?

Sigorta kapsamı dışındaki nüfusun % 10’unun ve primlerini ödeyemeyen binlerce yurttaşın saÄŸlık hizmetinden yararlanamaması kimin suçu?

Tüm bu haksızlıkları halka kim reva görüyor?

Bu mu halkı düÅŸünmek!

Bizler Bursa Aile HekimliÄŸi çalışanları olarak, halkın nitelikli saÄŸlık hizmeti almasının önündeki en büyük engel olan  SaÄŸlık Bakanlığı’na KIRMIZI KART gösteriyoruz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER