Bursa

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç: Gençlerimiz büyük başarıların öncüsü

AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç, TBMM Genel Kurulu’ndaki Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde Ak Parti Grubu adına bir konuşma yaptı.

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç: Gençlerimiz büyük başarıların öncüsü
20-12-2023 09:17
20-12-2023 09:19

Konuşmasına, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 2002'den bu yana gençlik ve spor alanında çok önemli reformları hayata geçirdik” diyerek başlayan Vekil Kılıç,  her alanda olduğu gibi fırsat eşitliğine öncelik verildiğini,  her gencin fırsatlardan eşit olarak istifade etmesi misyonuyla çalıştıklarını söyledi. İnsana yapılan yatırımın en önemli yatırım olduğuna vurgu yapan Ahmet Kılıç, “Türkiye Yüzyılı'nda gençlerimizi, kökü mazide olan ati anlayışıyla değerlerine bağlı, ne istediğini bilen, geniş ufuklu, azimli, donanımlı, çalışkan bireyler olarak geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz” dedi.

Ak Partililer olarak; gençlerin parıldayan gözlerinde yarının güçlü Türkiye'sini gördüklerini ve bunu her alanda yansıtmak için gece gündüz çalışmalara devam etiklerini belirten Kılıç, "Yapamazsınız diyenlere inat ‘Biz yaparız’ diyen, imkânsız görülen nice hayali kısa sürede gerçeğe dönüştüren, bu milletin inandığında ve çalıştığında neleri başarabileceğini gösteren fikir, yürek ve alın teriyle büyük bir başarı hikâyesi yazan Teknofest ruhuyla yeşeren gençlerimize bir kez daha buradan selam olsun” diye konuştu.

“GENÇLERDE MUAZZAM BİR ÖZGÜVEN İNŞASI GERÇEKLEŞTİ”

Ak Parti döneminde bir zihniyet devriminin başarıldığını, bu zihniyet devrimiyle hem vesayet odaklarının ortadan kaldırıldığını, hem de millette ve de özellikle gençlerde muazzam bir öz güven inşası gerçekleştirildiğini söyleyen Kılıç, “Bugün, gençlerimiz siyasetten yönetime, sosyal hayattan ticarete, ekonomiden kültüre, teknolojiden spora her alanda büyük başarıların öncüsü konumundadır ve bizler de gençlerimizin her daim yanında durmaya devam edeceğiz, onların ideallerine hedeflerine giden yolda her daim omuz omuza onlarla yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç, konuşmasında Ak Parti döneminde gençlere yönelik yapılan çalışmalardan örnekler verdi.

Seçilme yaşının 18'e indirildiğini, öğrenim kredisi geri ödemelerindeki endeks farkının kaldırarak 3 milyon öğrencinin 27 milyar liralık borcunun silindiğini, Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarına müracaat eden tüm gençlere yurt imkânı sağlandığını dile getiren Kılıç, “2002'den bu yana 638 yeni yurt yaparak yatak kapasitesini 182 binden 956 bine yükselttik. Üniversite öğrenim harçlarını kaldırarak dünyada bu imkânı yükseköğrenim gören gençlerine sağlayan nadir ülkelerden biri olduk. İktidara geldiğimizde 451 bin gencimize kredi veya burs verilirken bu rakamı yaklaşık 3 katı artırarak 1,5 milyon öğrencimize burs ve kredi vermeye devam ediyoruz” dedi.

“GENÇLERLE AYNI YOLU YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlere teknoloji desteğini hayata geçirildiğini, evlilik kredisi başta olmak üzere, gençlerin gelişim ve girişimlerini destekleyecek projeleri kapsayan Aile ve Gençlik Kanunu'nu Meclis’ten geçirdiğini kaydeden Ahmet Kılıç, “Biliyoruz ki bu sadece bir başlangıç. Türkiye önümüzdeki dönemde gençlerin fikirleriyle, onların metotlarıyla, stratejileriyle, vazgeçmedikleri hayal ve idealleriyle, dünyaya entegrasyonlarıyla çok ama çok daha büyük mesafeleri kat edecektir. Biz, şartlar ne olursa olsun gençlerimize olan güvenimizi, inancımızı her daim diri tuttuk ve bu anlamda gençlerimizle birlikte aynı yolu yürümeye, onların önünü açmaya ve her alanda katılımcı olmayı teşvik etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Ahmet Kılıç, konuşmasını şöyle tamamladı :

“Ülkemizin güzel yarınları için Cumhur İttifakı'nın program ve politikalarını dün olduğu gibi bugün de destekleyen genç kardeşlerime masa başı anketlerle oluşturulmak istenen algının sahte cazibesine kapılmadığından ve pazarlık masalarına fırsat vermediğinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Genç kardeşlerim, bizler de buradan söz veriyoruz, sizleri huysuz muhterislerin karamsar söylemlerine kurban etmeyeceğiz. Sizlerle beraber bu kutlu yolda omuz omuza yürümeye devam edeceğiz diyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın 2024 yılı bütçesinin hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER