Gündem

Alaattin Çakıcı'nın yeğeni Adem Çakıcı'ya saldırı

Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın yeğeni Adem Çakıcı'nın, Zeytinburnu'nda araçla ilerlerken silahlı saldırıya uğramasına ilişkin ikisi tutuklu biri firari 5 sanık hakkında iddianame hazırlandı.

Alaattin Çakıcı'nın yeğeni Adem Çakıcı'ya saldırı
04-10-2022 17:06

Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın yeÄŸeni Adem Çakıcı'ya yapılan saldırı üzerine Bakırköy Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Hüseyin Demir ve sanık Haydar KuÅŸçu'nun aralarındaki mali uyuÅŸmazlık sebebiyle birkaç kez görüÅŸtükleri ancak sonuç alamadıkları belirtildi.

KuÅŸçu ve sanık DoÄŸan Yardımcı'nın, Hüseyin Demir'i koruduÄŸunu düÅŸündükleri müÅŸteki Adem Çakıcı'yı öldürmeye karar verdikleri anlatılan iddianamede, bu kiÅŸilerin sanıklar Göksel MeÅŸeci, Gazi Demir ve Ufuk AktaÅŸ'ı azmettirdikleri kaydedildi.

Ä°ddianamede, sanıkların bir plan dahilinde iÅŸe koyuldukları, 15 Åžubat'ta Haydar KuÅŸçu ve DoÄŸan Yardımcı'nın, Adem Çakıcı ve Hüseyin Demir'in görüÅŸme yapacağı yere yakın bir noktaya geldikleri, sanıklar Göksel MeÅŸeci ve Gazi Demir'in de sanık Ufuk AktaÅŸ'ın yaptığı gözlem sonucunda verdiÄŸi bilgilere istinaden Çakıcı'nın bulunduÄŸu aracı takip etmeye baÅŸladıkları kaydedildi.

D-100 kara yolu Zeytinburnu mevkisinde Topkapı istikametinde araçla ilerleyen sanıklardan saÄŸ ön koltukta oturan Gazi Demir'in taşıdığı ve soruÅŸturma kapsamında ele geçirilemeyen ruhsatsız silahla aynı yönde araçla giden Adem Çakıcı'ya ve müÅŸteki Mevlüt Kara'ya defalarca ateÅŸ ettiÄŸi belirtilen iddianamede, saldırıda Çakıcı'nın yaralandığı aktarıldı.

EMNÄ°YETE YAPILAN Ä°HBAR

Ä°ddianamede, Çakıcı'nın aracına yapılan saldırı sonrasında Ä°stanbul Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü Organize Suçlarla Mücadele Åžube MüdürlüÄŸüne telefonla kimliÄŸi belirsiz bir kiÅŸi tarafından yapılan ihbara yer verildi.

Buna göre, suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın yeÄŸeni Adem Çakıcı'nın silahla vurulduÄŸu belirtilen ihbarda, "Bu konuyu Gazi Mahallesi çocukları yaptı. Kapalıçarşı'da Hüseyin Demir ile Haydar KuÅŸçu arasındaki sorunun çözülmesi için salı günü DoÄŸan Yardımcı Bakırköy'de bir toplantı organize etti, fakat toplantının sonunda sorun çözülemedi. Aynı gece de Alaattin Çakıcı'nın yeÄŸeni Adem Çakıcı'ya attılar. Bu iÅŸi Bakırköy'deki toplantıda bulunan DoÄŸan Yardımcı, Gazi Demir ve 'CÄ°O' lakaplı Cihan MeÅŸeci'nin akrabası olan Göksel MeÅŸeci planladı. Bu iÅŸin karşılığında Göksel MeÅŸeci, DoÄŸan Yardımcı ve Gazi Demir çok büyük paralar aldılar." denildi.

Ä°ddianamede, sanık Haydar KuÅŸçu hakkında ise yakalama emri bulunduÄŸu aktarıldı.

Sanıklar Haydar KuÅŸçu ve DoÄŸan Yardımcı'nın "tasarlayarak kasten öldürmeye teÅŸebbüs" suçuna azmettirme suçundan 13 yıldan 20'ÅŸer yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, Ufuk AktaÅŸ ile tutuklu sanıklar Göksel MeÅŸeci ve Gazi Demir'in "kasten öldürmeye teÅŸebbüs" ve "mala zarar verme" suçlarından 9 yıl 4 aydan 18'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Ä°ddianamede sanık Gazi Demir'in ayrıca "ruhsatsız silah taşıma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Ä°ddianame, gönderildiÄŸi Bakırköy 17. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER