Bursaspor

Ali Ay "İki yıl sonra şampiyonluğa oynayacağız"

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, başlattığı şeffaflık projesi kapsamında kulüp binasında bulunan tüm kapıların sürekli açık kalacağını, bilgisayarlardaki tüm şifrelerin de kaldırılacağını açıklarken, "Bu uygulama benim için de geçerli" dedi.

Ali Ay
11-03-2016 13:28

Bursaspor'un her ay personeline 1 milyon 400 bin TL nakit para ödediğini belirten Başkan Ali Ay, Başkanlığını yaptığı Bursaspor'da yeni bir dönem başlattığını, bunda da başarılı olacağını vurguladı.

Ali Ay şöyle devam etti:

"Ben normal yaşamımda şefaf bir insanım. Genel kurulda göreve gelmem halinde Bursaspor'unda şeffaf olacağını gizli-kapaklı hiç bir şeyin kalmayacağını, yapılan harcamalardan kuruşu kuruşuna tün Bursasporluların haberdar olacağını söyledim. Bunu yaşama geçirdim. Şu anda Bursaspor'da 285 kişi görev yapıyor. Ben, futbolular ve teknik kadro buna dahil. Aldığım bir karar ile herkes kulüp binasındaki kapısını açık tutacak. Bilgisayarlarındaki şifreleri ise kaldıracak. Ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım dahil."

"GEÇMİŞTEKİ BÜTÜN HARCAMALAR ARAŞTIRILIYOR"

Geçmiş dönemlerde yapılan bütün harcamaların anlaştıkları uzmanlar tarafından kuruşu kuruşuna araştırılacağını, ortaya çıkacak sonuçları ise Bursasporlular ile paylaşacağını belirten Başkan Ay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eski yönetim bilindiği gibi ibra edilmedi. Biz göreve gelince hemen 2 denetim firmasıyla anlaştık. İdari inceleme yapan firmanın çalışmaları bitti. Şimdi, daha önce Trabzonspor'un mali hesaplarını inceleyen firmanın denetimleri başlayacak. Şu andaki sonuçların ne olduğunu bilmiyorum. Sormadım da. Kesin bilgileri alınca bunları Bursapor'la paylaşacağım. En ince detayına kadar. Bundan herkes emin olabilir. Göreve gelince ben ve arkadaşlarım bu kadar kötü bir mali tablo ile karşılaşaccğımızı hiç düşünemiyorduk. Tam zamanında göreve gelmiştik. Aksi halde Bursaspor'u düşünmekle istemediğimiz günler bekliyordu."

"TRİBÜN KAPILYARINI SATIŞA ÇIKARTTIK"

Yeşil beyazlı ekibin bankalara 150-155 milyon lira borcu bulunduğunu, önümüzdeki haziran ayına kadar ise 84 milyon lira acil ödeme yapması gerektiğini açıklayan Başkan  Ali Ay, bu konuda şöyle dedi:

"Timsah Arena’nın 92 olan tribünlerin giriş ve çıkış kapılarını 5 yıllığına 150 bin, 10 yıllığına 250 bin liradan satışa çıkarttık. Alan kişinin ismi kapının üzerine yazılacak. İlkini örnek olması için ben firmam adına satın aldım. Satışa çıkartılan bu kapılara İstanbul'dan daha ziyade Bursalı işadamlarının sahip çıkmasını bekliyoruz."

Başkan Ay, Timsah Arena'daki kapılardan 25'ini bu ay içersinde satmayı, diğerlerini ise önümüzdeki dönemlerde satışa çıkartmayı planladıklarını kaydetti. Şu ana kadar 18 loca sattıklarını ve bu ay içersinde sayının 22'ye çıkacağını belirten Başkan Ay, kulübe katkılarını esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür ederken Bursalı işadamlarına ise destek olmaya çağırdı.

2 YIL SONRA HEDEF ŞAMPİYONLUK

Bursaspor'un borçlarını öderken şampiyonluk hesapları yaptığını da açıklayan Başkan Ali Ay, özellikle altyapıdan gelecek gençlerin katkısıyla takımının 2 yıl sonraki hedefinin şampiyonluk olduğunu dile getirdi. Bu başarının seriye bağlanabileceğini de sözlerine ekleyen Başkan Ali Ay, açıklamasının sonunda taraftarlarını takımlarına destek çıkmaya, ürünlerini de satın almaya çağırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER