AsayiÅŸ

Aliboğazı’nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 6 oldu

Tunceli Valiliği, 2’si ölü, 1’i yaralı 3 kadın teröristin etkisiz hale getirildiği Aliboğazı bölgesinde 3 teröristin daha etkisiz hale getirildiğinin tespit edildiğini bildirdi.

Aliboğazı’nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 6 oldu
27-04-2018 20:23

Valilik tarafından yapılan açıklamada, "23 Nisan 2018 tarihinde Tunceli AliboÄŸazı kırsalında MÄ°T Bölge MüdürlüÄŸümüzün ve Ä°l Jandarma Komutanlığımızın koordinesinde yapılan operasyonda teröristlerle sıcak temas saÄŸlandığı, 2 teröristin ölü, 1 teröristin ağır yaralı olarak toplam 3 kadın teröristin silahları ile birlikte ele geçirildiÄŸi bildirilmiÅŸti. Bölgede devam eden arama tarama faaliyetleri neticesinde terör örgütü mensubu 3 teröristin daha etkisiz hale getirildiÄŸi tespit edilmiÅŸtir" denildi.
Operasyon bölgesinde yapılan arama tarama faaliyetinde ayrıca 9 sığınağın imha edildiÄŸi, 3 adet KalaÅŸnikof piyade tüfeÄŸi, 3 adet terörist kıyafeti, 15 adet dolu KalaÅŸnikof ÅŸarjörü, 2 bin 500 adet örgütsel kitap-roman, 18 adet akü, 12 adet radyo, 7 adet EYP düzeneÄŸi, 2 bidon motor yağı, 20 metre el yapımı patlayıcı kablosu, 3 adet sensör, 3 adet jeneratör, pil bloÄŸu ve 1,5 tondan fazla yaÅŸam malzemesi ele geçirildiÄŸi belirtildi.

TERÖRÄ°STLERÄ°N GÄ°RÄ°LMEZ DEDİĞİ YERE VALÄ° DE GÄ°TMÄ°ÅžTÄ°

Vali ve Belediye BaÅŸkan Vekili Tuncay Sonel, beraberinde Jandarma Bölge Komutanı TuÄŸgeneral Vedat Çolak, MÄ°T Bölge Müdürü, Ä°l Emniyet Müdürü DoÄŸu AteÅŸ ve Ä°l Jandarma Komutanı Tekin Aktemur’la birlikte teröristlerin girilmez diye adlandırdığı AliboÄŸazı’na gitmiÅŸti. MehmetçiÄŸi tebrik eden Vali Sonel, onlarla çay içip Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da selamını iletmiÅŸti.

2018 Yılında 23 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Bu yıl bugüne kadar Milli Ä°stihbarat TeÅŸkilatı’nın (MÄ°T) desteÄŸiyle Tunceli’de komando, jandarma ve polis özel harekat timleri tarafından çok sayıda operasyon gerçekleÅŸtirildi. Ä°nsansız hava araçları ve helikopterlerin havadan destek verdiÄŸi operasyonlarda “kırmızı” listede aranan ve 9 güvenlik görevlisi ile 1 öÄŸretmeni ÅŸehit eden sözde Erzurum saha sorumlusu "Panzer Kemal" kod adlı Medeni Sayılgan, "turuncu" listede yer alan terör örgütü PKK’nın sözde Nazımiye gücü sorumlusu "Mahir" kod adlı Cihan Kıt, gri listede yer alan sözde Pülümür sorumlusu “Delila” kod adlı Zeynep Miran, “Baran” kod adlı Haydar Gül, “Soro Amed” kod adlı Mehmet Reber Çetin, “Harun Munzur” kod adlı MaÅŸallah Malazgirt’in de aralarında bulunduÄŸu 23 terörist etkisiz hale getirildi.
(Fatma Çıray/Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER