Gündem

Ankara Garı saldırısında hayatını kaybedenler anıldı

Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015'te meydana gelen patlamada yaşamını yitirenler, saldırının 5'inci yılında anıldı. Anma öncesi olay çıkaran 11 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Ankara Garı saldırısında hayatını kaybedenler anıldı
10-10-2020 20:22

Ankara'daki bazı sivil toplum kuruluÅŸlarının öncülüÄŸündeki yaklaşık 100 kiÅŸilik grup, saldırının 5'inci yılı nedeniyle düzenlenen anma programı için Ulus metro durağının önünde bir araya geldi. Gruptan bazıları, caddeyi araç trafiÄŸine kapatarak sloganlar atmaya baÅŸladı. Bunun üzerine polis ekipleri uyarılarda bulundu. Tüm ikazlara raÄŸmen yolu açmayan 11 kiÅŸilik grup, polis ekiplerince gözaltına alındı. Grup, daha sonra polis ekipleri ile yapılan görüÅŸmelerin ardından pandemi ÅŸartlarına uygun ÅŸekilde Ankara Gar'ı önündeki alana alındı.

Gruptan bazı kiÅŸilerin, '10 Ekim katliamını unutturmayacağız' yazılı ve terör saldırısında yaÅŸamını yitirenlerin fotoÄŸraflarının olduÄŸu pankartı açtı. Saldırıda hayatını kaybedenlerin isimleri tek tek okunarak saygı duruÅŸunda bulunuldu. Grup içinde CHP ve HDP'li bazı milletvekillerin olduÄŸu da görüldü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER