Asayiş

Ankara Valisi Şahin, Şehit Dursun Candan Polis Merkezi Amirliğini hizmete açtı

Ankara valisi vasip şahin

Ankara Valisi Şahin, Şehit Dursun Candan Polis Merkezi Amirliğini hizmete açtı
07-06-2024 15:36

Ankara Valisi Vasip Şahin, Diyarbakır’da görev sırasında şehit olan polis memuru Dursun Candan adının verildiği Keçiören İlçe Emniyet Amirliğini hizmete açtı.


Yapımı tamamlanan Keçiören İlçe Emniyet Amirliği binasına, 2018 yılında Diyarbakır ilinde görev sırasında düzenlenen saldırı sonucu şehit olan polis memuru Dursun Candan’ın adı verildi. 2023 yılının Ocak ayında yapımına başlanan Keçiören İlçe Emniyet Müdürlüğü Aktepe Şehit Dursun Candan Polis Merkezi Amirliği açılış törenine Ankara Valisi Vasip Şahin, Dr. Mehmet Akçay, Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ve şehit yakınları katıldı. Ankara Valisi Şahin, açılışta yaptığı konuşmada, “Bu polis merkezimizin de bu hizmete yeni bir halka ilave edecek bir güzel merkez olacağına şimdiden inanıyor. Buradaki arkadaşlarımıza da ayrıca başarılar diliyorum. Tabi bizim amacımız sadece asayiş hizmetleri, polisi hizmetleri değil ama aynı zamanda sağlıktan turizme, eğitimden spora kadar her alanda Ankara’mızı en iyi seviyeye taşımak ve Ankaralılara en güzel hizmeti vermek için gerekli projeleri üretip vatandaşımızın hizmetine sunmaktır. Bu konuda azimle ve gayretle çalışmaya, çabalamaya devam edeceğiz” dedi.


Şahin merkezin, 11 mahallede yaşayan 146 bin vatandaşın huzur ve güvenliğini sağlamak için 87 personel ile hizmet vereceğini söyledi. 300 ton sahte gıda maddesinin piyasa değeri yaklaşık 97 milyon lira


Ankara Valisi Şahin, dün Ankara İl Jandarma Komutanlığı ve Ankara İl Tarım Müdürlüğü tarafından akşam saatlerinde İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen sahte gıda operasyonuna ilişkin detayları aktararak, “Burada yapılan sayımda piyasa değerinin yaklaşık 97 milyon TL olduğu tahmin edilen 155 ton peynir 140 ton tereyağı tespit edildi. Tabi bunlar bozuk ya da bozuk ürünlerden yeniden üretilmiş malzemeler. Yine 2.5 ton içi peynir dolgulu biber (jalapeno) denilen bir tüketim malzemesi. 350 kilogram yine zamanı günü geçmiş sucuk. 100 kilogram günü geçmiş salça ve bunlara basılıp piyasaya sürülmek üzere hazırlanan yaklaşık 2 milyon 850 bin adet değişik markalarda etiket ve toplamda da baktığımız zaman 298 ton sahte gıda ele geçirilmiştir. Ve bunların üretiminde kullanılan 30 adet de makineye de el konulmuştur. Ve bu olayla ilgili sanık konumundaki şahıslar da gözaltına alınarak başsavcılığımızın işlemlerine başlatılmak üzere kendilerine tevdi edilmiştir. Arkadaşlar tekrar söylüyorum, bu milletin, bu vatandaşın, Ankaralıların sağlığına kasteden insanları affetmemiz mümkün değil. Buradan tekrar ikaz ediyorum, buna niyetlenenler bir kar hırsıyla, bir ihtirasla buna yeltenenler ayaklarına denk alsınlar” ifadelerini kullandı. Şahin, polis ekipleri tarafından dün piyasa değeri 40 milyon lira olan diş protez malzemelerinin ele geçirildiği bilgisini verdi. Vasip Şahin, ele geçirilen malzemelerin içerisinde uzun dönemde ağız ve dil kanseri başta olmak üzere birçok hastalığa yol açabilecek maddeler olduğunun tespit edildiğini aktardı. Şahin, dün yapılan operasyon neticesinde, 13 bin 40 adet diş dolgu malzemesi, 408 bin 776 adet sahte diş protezi, 550 adet diş tedavisinde kullanılan aeratör başlığı ve 98 adet diş tedavisinde kullanılan yan malzemeler ile toplamda 422 bin 464 adet suç unsuru ürünün ele geçirildiğini bildirdi. Vasip Şahin, daha önce mahkumiyet almasına rağmen denetimlerde yakalanmamış kişiler ile ilgili şu bilgileri verdi:


“Aranan şahıslarla ilgili olarak Mayıs ayında yaptığımız çalışmalarda hem jandarma polis bölgesinde; 20 yıl ve üzeri hapis cezası olan 27 kişi, 10 yıl ve üzeri hapis cezası olan 91 kişi, 5 ila 10 yıl arasında hapis cezası alan 156 kişi ve 5 yıla kadar hapis cezası olan bin 169 kişi ve ifadeye yönelik olarak 2 bin 281 kişi olmak üzere toplam 3 bin 724 kişi kolluk kuvvetlerimizce yakalanarak adli mercilere işlemlerinin tamamlanması için teslim edilmiştir.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER