Dünya

Anne ve babalar dikkat! 1 yaşındaki bebek, yuttuğu pil yüzünden feci şekilde hayatını kaybetti

İngiltere'de bir ailenin yaşadıkları tüm ülkeyi harekete geçirdi. Aile 1 yaşındaki bebeklerine hareketli bir oyuncak maymun aldı. Oyuncağın içinde bulunan pili yutan küçük bebek, korkunç bir şekilde yaşamını yitirdi.

Anne ve babalar dikkat! 1 yaşındaki bebek, yuttuğu pil yüzünden feci şekilde hayatını kaybetti
08-02-2022 20:17

Sabah'ta yer alan çeviri haberine göre, küçük bir bebeğin korkunç ölümü, İngiltere'de gündeme oturdu. Bir yaşındaki Hughie McMahon isimli bebek, başına gelen trajik bir olayda hayatını kaybetti.

GÖĞSÜNDEN HIRILTILAR GELİNCE ANLAŞILDI

Bebeklerine oynaması için hareketli bir oyuncak maymun alan 32 yaşındaki anne Christine McDonald ve 29 yaşındaki baba Hugh McMahon, geçtiğimiz Aralık ayında bir akşam, küçük Hughie'yi yatağına yatırdı. Film izleyen çift, ara verdikleri sırada bebeği kontrol etmeye gitti. Bu sırada bebeğin göğsünden hırıltılar geldiğini fark eden anne, Hughie'nin gözlerini açmakta zorlandığını fark etti. Hemen ambulans çağıran çift, hızla hastaneye gitti. Küçük bebeğe kalp masajı yapan doktorlar, bir süre sonra bebeğin ağız ve burnundan kan geldiğini fark etti. Yapılan muayene sonucu Hughie'nin kanının asidik hale geldiğini anlayan doktorlar, bunun nedeninin ise oyuncak maymunun içinde bulunan ve bebek tarafından yutulan düğme şeklindeki pil olduğunu anladı.

PİL, KALBİNDE DELİK OLUŞTURMUŞ

İleri incelemeler ise, durumun korkunç boyutunu gözler önüne serdi. Pil, yutulmasının ardından patlayarak küçük bebeğin kalbinde bir delik oluşturmuştu. 12 saatlik bir ameliyata alınan bebeğin içinden pil çıkarılsa da, geri döndürülemez büyüklükte organ yetmezliği ve beyin hasarı meydana geldi. Makineye bağlı kalan Hughie, kısa bir süre içinde de hayatını kaybetti.

ANNE VE BABA OYUNCAK ŞİRKETİNE DAVA AÇACAK

Korkunç olayın ardından İngiliz basınına konuşan acılı anne-baba, bunun kabus olduğuna inandıklarını belirtti. Acılı anne, bebeğinin güvende olması için elinden geleni yaptığını, ancak Hughie'nin başına böyle bir kazanın bebekler için satılan bir oyuncaktan geleceğini hiç beklemediğini söyledi. Çiftin, 3 yaş altındaki çocuklar için satılan oyuncaklarda pil kullandığı için oyuncak şirketine dava açmaya hazırlandığı öğrenildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER