Gündem

Ara Güler’in sevenleri Galatasaray Meydanı’na akın etti

Fotoğraf sanatçısı Ara Güler için Galatasaray Meydanı’nda düzenlenen törene çok sayıda seveni katıldı. Güler’in vasiyeti üzerine memleketi Şebinkarahisar’dan toprak getirilirken evinin penceresinden töreni izleyen bir kadın gözyaşların boğuldu.

Ara Güler’in sevenleri Galatasaray Meydanı’na akın etti
20-10-2018 15:11

GeçtiÄŸimiz gün hayatını kaybeden fotoÄŸraf sanatçısı Ara Güler için Galatasaray Meydanı’nda tören düzenleniyor. Galatasaray Meydanı Ara Güler’i anmak isteyen sevenleriyle dolup taÅŸtı. Sanatçının sevenleri baÅŸsaÄŸlığı diledi. Sanatçının memleketlisi olan Åžebinkarahisar Belediye BaÅŸkanı Åžahin Yılancı ise törene bir kavanoz toprakla geldi. Yılancı, sanatçının vasiyeti üzerine memleketinden toprak getirdiÄŸini ve mezarının üzerine dökeceÄŸini söyledi. 
Öte yandan, evinin penceresinden töreni izleyen bir kadının gözyaÅŸlarına boÄŸulduÄŸu görüldü. 

"ÖNEMLÄ° BÄ°RÄ°SÄ°YDÄ°. Ä°STANBUL Ä°ÇÄ°N TÜRKÄ°YE Ä°ÇÄ°N BÄ°R HAZÄ°NEYDÄ°" 
Eski Galatasaray BaÅŸkanı Dursun Özbek, "Ara Güler’i kaybettik, dünyanın başı saÄŸ olsun. Dünyaya mal olmuÅŸ bir sanatçıydı ve çok sevdiÄŸim bir isimdi. Aynı zamanda hemÅŸehrimdi. Bundan yaklaşık 10-12 sene öncesinde tanıştık ve son derece yakın bir iliÅŸkimiz oldu. HemÅŸehrilik bağı üstün geldi. DoÄŸduÄŸu topraklara götürdük kendisini orada babasının köyünü, babasının evini bulduk. Çok sevindi. Önemli birisiydi. Ä°stanbul için Türkiye için bir hazineydi" dedi. 

"TÜRKÄ°YE’NÄ°N GÖZÜ OLAN BÜYÜK BÄ°R DEÄžERDÄ°R" 
AK Parti Ä°stanbul Milletvekili Hasan Turan ise "Türkiye’nin büyük bir deÄŸerini kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz. Büyük ustayı hüzünle uÄŸurluyoruz. Kendi ifadesiyle fotoÄŸraf çekmenin sadece deklanÅŸöre basmak olmadığını ifade ettiÄŸi gitti doÄŸadaki, yaÅŸamdaki, tabiattaki anlamları en güzel ÅŸekilde Türkiye’nin seyrine sunan, Türkiye’nin gözü olan büyük bir deÄŸerdir. Yaptığı iÅŸin hakkını verirdi. Yaptığı iÅŸin hakkını vermeyene de fotoÄŸrafı ve sanatı rahat bırakın diye ifade derdi. Sanatçılığının dışında kiÅŸiliÄŸiyle, karakteriyle, duruÅŸuyla yerli bir duruÅŸa sahipti bu toprağın bütün renklerini taşıyordu. Kendisiyle ve etrafıyla barışıktı. Ülkemizin deÄŸerlerine baÄŸlıydı ve yeri geldiÄŸinde bunları cesurca savunmaktan hiçbir zaman heri durmazdı. Örnek bir sanatçıydı" ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

"ONU VASÄ°YETÄ° ÜZERÄ°NE KENDÄ° KÖYÜNDEN TOPRAK GETÄ°RDÄ°K" 
Åžebinkarahisar Belediye BaÅŸkanı Åžahin Yılancı "Bugün büyük bir duayeni kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ara Bey’i kaybettik. Åžebinkarahisarlı. 2010 yılında Åžebinkarahisar’ın en iÅŸlek caddelerinden birine Ara Güler’in ismini verdik ve kendilerini de ağırladık. Åžimdi de kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Onun vasiyeti üzerine de kendi köyünden toprak getirdik. Ä°nÅŸallah bu torağı mezarına koyacağız" dedi. 
(Murat Delice - Serdal Altıntepe/İHA)


 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER