Gündem

Aşı karşıtı gazeteci Berna Nuri Süer koronavirüse yenildi!

  Aşı karşıtı gazeteci Berna Nuri Süer koronavirüse yenildi!
21-08-2021 13:30

Aşı karşıtı gazeteci Berna Nuri Süer koronavirüse yenildi!
Gazeteci Berna Nuri Süer aşı karşıtıydı. ‘Aşı ol’ uyarısı yapan çevresindekilere kulak asmadı. Kovid’e yakalandı. YoÄŸun bakımda virüse yenildi. Ardında dünya güzeli iki yavru ve acılı bir eÅŸ bıraktı. Süer, ÅŸarkıcı Nez ile olan evliliÄŸini 2008'de sonlandırmıştı. Manolya Olya ile evli olan Süer'in, Timur Ata ve Altay adında iki çocuÄŸu vardı. TBF, Süer için baÅŸsaÄŸlığı mesajı yayımladı.
Aşı olmayı reddeden gazeteci Berna Nuri Süer (57) koronavirüse yenildi. Oysa 8 AÄŸustos'ta yoÄŸun bakımda tedavi görürken evlilik yıldönümleri için eÅŸi Manolya Olya Süer'e sosyal medya hesabından "Tam 12 yıl önce biz olduk. Åžimdi 10 gündür ayrıyız. Ama az kaldı ve 12'nci evlilik yıldönümümüzü yine birlikte kutlayacağız. Seni seviyorum. Ä°yi ki varsın canımın ta canı" diye yazmıştı. Olya Süer'in kelimeler boÄŸazına düÄŸümlendi. Süer "Çok üzgünüm. Her ÅŸey çok duygusal" diyebildi.

CAM KAPININ ARDINDA BEKLEYÄ°Åž

Spor pazarlamacısı, halkla iliÅŸkilerci ve reklam danışmanı olan gazeteci Berna Nuri Süer'in ölümü sevenlerini yasa boÄŸdu. Süer, yoÄŸun bakımda koronavirüsle savaşırken, eÅŸi ve çocukları cam kapının ardından onu görebiliyordu. BaÄŸcılar Özel Åžafak Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Her gün umutla hastaneye koÅŸan eÅŸi Olya Süer ve çocukları, yoÄŸun bakımın cam kapısının ardında durarak, kendi elleriyle çizdikleri kalbi ve sevgi dolu mektupları sunuyorlardı ona.

 'SENÄ° ÖZLEDÄ°M BABA'

O mektuplarda Timur Ata ve Altay "Merhaba babası, seni çok özledim. Umarım en kısa sürede iyileÅŸirsin" yazıyordu. O ise 3 AÄŸustos'ta "Hastanede babasına, oÄŸlundan mektup geldi. Ben de sizi çok özledim. OÄŸlum geçecek bugünler az kaldı inÅŸallah. Sizi seviyorum" diye paylaşımda bulundu.

SON MESAJ: SÄ°ZÄ° SEVÄ°YORUM
Süer evlilik yıldönümleri olan 8 AÄŸustos'ta eÅŸine "08.08.2009. Tam 12 yıl önce biz olduk. 10 gündür ayrıyız. Ama az kaldı ve 12'nci evlilik yıldönümümüzü yine birlikte kutlayacağız. Seni seviyorum. Ä°yi ki varsın canımın ta canı" diye yazmıştı. Sabah'ta yer alan habere göre, Süer'in cenazesi bugün Marmara EreÄŸlisi'nde defnedilecek.

BAÅžARILARLA DOLU BÄ°R YAÅžAM...

Süer, uzun yıllar siyaset ve ekonomi gazeteciliÄŸi yaptı. Merhum Turgut Özal'ın ricası ile gazeteciliÄŸe ara verip Malatyaspor Kulübü BaÅŸkan VekilliÄŸi ve kulübün basın sözcülüÄŸü görevini üstlendi. DoÄŸan Medya'da genel yayın yönetmenliÄŸi ve reklam müdürlüÄŸü yaptı. 1998'de yerli ve yabancı markalara ajans hizmeti verdi.


Bu süreçte Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) danışmanlıkları yaptı. 6 yıl önce emekli olduktan sonra 2015-2020 yılları arasında Büyükçekmece Basketbol Kulübü'nde genel koordinatör olarak görev yaptı. Ä°stanbul Arel Üniversitesi Kurumsal Ä°letiÅŸim DirektörlüÄŸü ve Arel Medya Grup DirektörlüÄŸü görevlerini üstlendi. Süer, ÅŸarkıcı Nez ile olan evliliÄŸini 2008'de sonlandırmıştı. Manolya Olya ile evli olan Süer'in, Timur Ata ve Altay adında iki çocuÄŸu vardı. TBF, Süer için baÅŸsaÄŸlığı mesajı yayımladı.

'EMPERYALÄ°STLERÄ°N OYUNU' DERDÄ°

Gazeteci Bülent Denli, "Olmadı çocuk olmadı. Ä°nadına yenildin. Beni, çocuklarını ve eÅŸini ve seni sevenleri gözü yaÅŸlı bıraktın. Çok üzgünüm. Gazetecilikte uzun yıllar birlikte çalıştık. AbikardeÅŸ gibiydik. Aradan uzun yıllar geçti. Çok iyi bir gazeteci oldu. Harika bir yuva kurdu. Dünya güzeli iki yavrusu ve harika bir eÅŸi vardı. Sosyal medyada mutluluÄŸunu sık sık dile getirirdi. Aşı karşıtı idi. Bir gün dayanamadım. Müdahale ettim. Aşının emperyalistlerin oyunu olduÄŸuna inanmıştı.

 
Yolundan döndüremedim. Bir gün Kovid testlerinin pozitif olduÄŸu açıkladı. Hastaneye yattı. Kısa sürede atlatacağına inanıyordu. Ben de öyle. SaÄŸlam, atletik bir yapısı vardı. Çocukları küçüktü. Anneleri ile her gün ziyarete gidiyor, çocuksu resimleri ve hadi iyileÅŸ baba mesajları ile moral veriyorlardı. 3-4 yaşındaki oÄŸlunun son isteÄŸi babasının iyileÅŸmesi ve evlerinin terasında her zaman olduÄŸu gibi dans etmekti. Ona söz verdi. Merak etme dans edeceÄŸiz" dedi.

Ä°stanbul Arel Üniversitesi Ä°ktisadi ve Ä°dari Bilimler Fakülte Sorumlusu Güllü Düzgün Köse: Acımız büyük, kıymetli abimizi kaybettik. Aşımızı olalım, keÅŸke demeyelim. Sevenlerimizi gözü yaÅŸlı bırakmayalım.

Murat Büyükçelebi: 50 yıllık arkadaşımdı. Åžimdi beni duysa ona kızmak istiyorum. Neden direndin Berna.. Sosyal medyada aşı karşıtlığı yapanlar hem kendi hayatlarını, hem de baÅŸkalarınkini tehlikeye atıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER