Bursa

Askerin başına miğferle vurup ölümüne sebep olduğu iddia edilen komutan hakim karşısında

Bursa'da, başına miğferle vurduğu askerin ölümüne sebep olduğu ileri sürülen komutanın yargılanmasına başlandı.

Askerin başına miğferle vurup ölümüne sebep olduğu iddia edilen komutan hakim karşısında
28-03-2018 02:41

Gemlik Askeri Veteriner Okulu'nda askerliÄŸini yapan 20 yaşındaki er Gökhan Kılıç, 7 Ekim'de nöbetinden birkaç saat sonra fenalaÅŸarak hastaneye kaldırıldı. Hastanede beyin kanaması geçirdiÄŸi tespit edilen Kılıç kurtarılamadı. 20 yaşındaki er Gökhan Kılıç'ın ölümüne, komutanının kafasına miÄŸfer ile vurması sonucu geçirdiÄŸi beyin kanamasının sebep olduÄŸu öne sürüldü. "Kompozit baÅŸlığı yerinden çıkarmadan yavaÅŸça kafasına sürttüm" ÅŸeklinde savunma yapan Kılıç'ın komutanı O.H. tutuklandı.
Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruÅŸmasına, sanık O.H, hayatını kaybeden Kılıç'ın eÅŸi ve ailesi, sanık ailesi ve tarafların avukatları katıldı. DuruÅŸmada savunma yapan O.H, iddiaları kabul etmedi. Olay günü nöbet tutan Kılıç'ı telefonla konuÅŸurken gördüÄŸünü ifade eden O.H, "Olay akÅŸamı ben nöbetçiydim. Karargâhta gezerken Gökhan'ı gördüm. Nöbetçiydi, telefonla konuÅŸuyordu ve silahını boynuna asmıştı. Ben de yanına gidip onu uyardım. Kafasına vurmadım, ona nasihatlerde bulundum. Vicdanım rahat. Gökhan'ın ölüm sebebi ile benim eylemim arasında bir baÄŸlantı yoktur" dedi.

Gökhan Kılıç'ın eÅŸi Berna Kılıç ise, haberi duyduktan sonra hastaneye geldiklerini, burada kendilerine eÅŸinin düÅŸtüÄŸünün söylendiÄŸini ve buna inandıklarını kaydetti. Kocası hayatını kaybettikten sonra silah arkadaÅŸlarının kendisini arayarak, "Gökhan düÅŸmedi, başına vuruldu" dediÄŸini belirten Kılıç, "Komutanlar babamı aradıklarında yanındaydım. Hemen Bursa'ya geldik. Gökhan'ın ameliyatta olduÄŸunu duydum ve sabah da eÅŸim vefat etti. Hepsi bize farklı ÅŸeyler anlattı. Biri ranzadan düÅŸtüÄŸünü söyledi. Biri nöbette telefonla konuÅŸurken komutanı görünce korkarak düÅŸtüÄŸünü söyledi. Biz de onlara inanmıştık, ancak ertesi gün eÅŸimin can dostu Murat EroÄŸlu beni arayıp, (Yenge, ben Gökhan'ın can dostuyum. Olay sırasında orada deÄŸildim, biz nöbette karşılaÅŸtık, yüzü asıktı. Ona ne olduÄŸunu sordum. Bana telefonu yakalattıktan sonra baÅŸcavuÅŸun kafasına vurduÄŸunu söyledi. DüÅŸtüÄŸüne sakın inanmayın, öyle bir ÅŸey yok, peÅŸini bırakmayın) dedi. Kocamının ölümünün aydınlatılmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

DuruÅŸmada Kılıç'la birlikte vatani görevini yapan er YiÄŸit Kahraman da dinlendi. Kahraman, "Olay günü bütün Gökhan'la birlikteydim. Gayet iyiydi, akÅŸam ondan nöbeti devralmaya gittiÄŸimizde rengi solmuÅŸtu. Canı sıkkındı. Biz telefonu kaptırdığını biliyorduk. Ne olduÄŸunu sorduk. BaÅŸçavuÅŸun kafasına vurduÄŸunu, başının çatladığını anlattı" diye konuÅŸtu.
Sanık ve şahit ifadelerinin ardından mahkeme heyeti duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

(Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER