Yaşam

Atakumlu miniklerden çevre farkındalığı

Samsun (iha) - atakum belediyesi’nin düzenlediği ‘köyümü seviyorum, çevremi koruyorum’ başlıklı programda, çocuk tiyatrosu ve resim boyama etkinliklerinde eğlenceli anlar yaşayan çocuklar çeşitli ağaç tohumlarını doğayla buluşturdu. Doğa güzelleştirme merkezi’nin kurucusu emekli öğretmen recep öztürk eşliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, ‘babalar günü’ne özel ağaçlandırma alanı da oluşturuldu.

Atakumlu miniklerden çevre farkındalığı
08-06-2024 14:16

Atakum Belediyesi’nin düzenlediği ‘Köyümü Seviyorum, Çevremi Koruyorum’ başlıklı programda, çocuk tiyatrosu ve resim boyama etkinliklerinde eğlenceli anlar yaşayan çocuklar çeşitli ağaç tohumlarını doğayla buluşturdu. Doğa Güzelleştirme Merkezi’nin Kurucusu Emekli Öğretmen Recep Öztürk eşliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, ‘Babalar Günü’ne özel ağaçlandırma alanı da oluşturuldu.


‘Dünya Çevre Haftası’ kapsamında birbirinden özel etkinliklere imza atan Atakum Belediyesi, Özören Mahallesi’nde ‘Köyümü Seviyorum, Çevremi Koruyorum’ başlıklı program gerçekleştirdi. Programa CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Atakum Belediye Meclis üyeleri, Atakum İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli, Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, kırsal mahalle muhtarları, Özören Şehit Metin Arslantürk İlkokulu öğretmenleri, öğrenciler, veliler ve mahalle sakinleri katıldı. Atık adasına yoğun ilgi


Çocuklarda çevre bilinci kazandırmak amacıyla düzenlenen program, ‘Atık Adası’ adlı tiyatro gösterisi ile başladı. Usta Tiyatro Sanatçısı Osman Doğan’ın yazıp yönettiği ve Samsunlu tiyatrocuların rol aldığı gösteriyi ilgiyle izleyen minikler, hem eğlendi hem de çevreyi koruma konusunda önemli bilgiler öğrendi. Atakum Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ne (ATAK) üye kadınların hazırladığı gözlemelerin de tadına bakan çocuklar, ardından eğlenceli oyunlar oynadılar. Tohum topları toprakla buluşturuldu


Eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen resim boya etkinliğinde çocukların değişik boyalarla renklendirdiği maskeler, büyük beğeni topladı. Etkinlikte eğlenceli anlar yaşayan minikler Doğa Güzelleştirme Merkezi’nin Kurucusu Emekli Öğretmen Recep Öztürk eşliğinde, ‘Tohum Nasıl Dikilir’ etkinliği gerçekleştirdi. TEMA Vakfı’nın hediye ettiği ağaç tohumlarının doğayla buluşturulduğu etkinlikte, ‘Babalar Günü’ne özel ağaçlandırma alanı oluşturuldu. Doğa dostu miniklere, katkılarından dolayı Orman Genel Müdürlüğü’nün ‘Çevre’ temalı kitabı hediye edildi. "Çocuklarımız beton değil daha çok ağaç görsün istiyoruz"


Programın açılış konuşmasını yapan Atakum Belediyesi Kırsal Hizmetler Hizmetler Müdürü Eylem Oktay Aktaş, çocuklara doğa bilinci aşılamanın önemine değinerek “Çocuklarımız beton değil daha çok ağaç, çöplük değil daha çok yeşil alan görsünler istediğimiz için bugün buradayız. Bugünün küçükleri yarının büyüklerine bırakacağımız toprakları gübrelerken, toprak tahlili yaptırıp ne kadar gübreye ihtiyacı olduğunu belirleyerek yapacağımız gübreleme, toprak kirliliğini bir nebze olsun azaltır. Yanlış ilaçlama, hem toprağımızı hem de içme sularımızı zehirler. Bu konuda Atakum Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü olarak gereken hassasiyeti göstereceğimize, toprak tahlili yapılması ve zirai ilaç kullanılmasında üreticilerimize teknik destek sunmayı öncelikli çalışmalarımız arasında yer vereceğimize bir kere daha sizlerin huzurunda söz veriyor ve katılımlarınız için teşekkür ediyorum" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER