Bursa

Atatürk’ün benzeri ile fotoğraf çektirme yarışı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77’nci yıl dönümünde Bursa’da düzenlenen törenlerle anıldı. Bursa’daki törende Atatürk’ün benzeri Serdar Görel, ilgi odağı oldu.

Atatürk’ün benzeri ile fotoğraf çektirme yarışı
10-11-2015 14:30

Bursa’daki anma törenleri Atatürk Caddesi’ndeki anıtta yapıldı. Törene Bursa Valisi Münir KaraloÄŸlu, Bursa BüyükÅŸehir Belediyesi BaÅŸkanı Recep Altepe, Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Bursa Ä°l Emniyet Müdürü Selami Yıldız, CHP milletvekilleri Ceyhun Ä°rgil, Erkan Aydın, Lale Karabıyık, katıldı. Saatler 09.05’i gösterdiÄŸinde bayraklar yarıya indirilirken, çalan sirenlerle 2 dakikalık saygı duruÅŸunda bulunuldu.

Bursa BüyükÅŸehir Belediyesi bandosu tarafından çalınan Ä°stiklal Marşı’nın ardından son bulan törenin ilgi odağı Atatürk’e benzerliÄŸi ile dikkat çeken oyuncu Serdar Görel, oldu. Tören sonrası vatandaÅŸlar Serdar Görel ile hatıra fotoÄŸrafı çektirdi.

ÜNÄ°VERSÄ°TEDEKÄ° TÖREN

UludaÄŸ Üniversitesi’nde de ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 77’nci yıl dönümü nedeniyle anma töreni gerçekleÅŸtirdi.

UludaÄŸ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, dekanlar, bölüm baÅŸkanları, öÄŸretim üyeleri, akademisyenler, idari personel ve binlerce öÄŸrencinin katılımı ile gerçekleÅŸtirilen anma töreni, ulu önder Atatürk için saat tam 09.05’de sirenlerin çalması ile birlikte baÅŸladı. Ä°stiklal Marşı’nın okunmasının ardından Rektör Ulcay, öÄŸrencilerle birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Anma töreninin ardından Prof. Dr. Behçet Kemal Bahçeli tarafından UÜ Rektörlük A Salonu’nda ‘Vefatının 77. Yıl dönümünde Atatürk ve Atatürkçülük’ konulu bir konferans düzenlendi.

NÄ°LÜFER’DE ANMA

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sonsuzluÄŸa yolculuÄŸunun 77’nci yıl dönümünde Nilüfer Belediyesi personeli , Ä°hsaniye Cumhuriyet Meydanı’nda ve Alaaddinbey Hizmet Binası’nda düzenlenen anma töreninde bir araya geldi. Çevredeki kurumlarda çalışanlar ve Nilüfer halkının da katıldığı törende Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduÄŸu saat 09.05’te çalan sirenler eÅŸliÄŸinde saygı duruÅŸunda bulunuldu. Sirenler çalarken Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki bayraklar da yarıya indirildi. Nilüfer Belediyesi çalışanlarının tümünün katıldığı törende saygı duruÅŸunun ardından Ä°stiklal Marşı okundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER