Spor

Avrupa'nın en büyüğü Anadolu Efes

THY Avrupa Ligi final maçında Anadolu Efes-Barcelona'yı 86-81 yenerek Avrupa Şampiyonu oldu.

Avrupa'nın en büyüğü Anadolu Efes
31-05-2021 02:29

Yarı finalde Rus ekibi CSKA'yı saf dışı bırakarak adını finale yazdıran Anadolu Efes, İspanyol temsilcisi Barcelona karşısında büyük bir zafer kazandı ve sahadan 86-81 galip ayrılarak Avrupa'nın en büyüğü oldu.

Karşılaşmanın ilk periyodunu 22-15 yenik tamamlayan Anadolu Efes, ikinci periyotta büyük bir üstünlük kurdu ve ilk yarı 39-36 temsilcimizin üstünlüğüyle sona erdi.

Üçüncü çeyrekte oyuna ağırlığını koymaya devam eden Anadolu Efes, final periyoduna 65-58 üstün girdi. Büyük bir çekişmeye sahne olan son periyotta hata yapmayan Anadolu Efes, Barcelona'yı 86-81 yenerek THY Euroleague'de şampiyon oldu.

TÜRK BASKETBOL TARİHİNİN EN BÜYÜK BAŞARILARINDAN BİRİ

Anadolu Efes, basketbolda Türkiye'ye 10. Avrupa kupasını getirdi. Lacivert-beyazlı takım, Avrupa'nın kulüpler bazında bir numaralı kupasını kazandı ve Türk basketbol tarihinin en büyük başarılarından birine imza attı.

ERGİN ATAMAN TARİHE GEÇTİ

Anadolu Efes, şampiyonluğa ulaştı ve Ergin Ataman, Koraç Kupası, Saporta Kupası, EuroChallenge, EuroCup ve EuroLeague'i kazanan ilk ve tek coach olarak adını tarihe yazdırdı. Ataman ayrıca, farklı takımla Avrupa şampiyonluğu yaşayan 3. isim olarak da tarihe geçti. Şu ana kadar bunu başaran diğer iki coach Dusan Ivkovic (EuroLeague, EuroCup, Saporta ve Koraç) ile Aito Garcia Reneses (EuroCup, Saporta, Koraç ve EuroChallenge) olmuştu.

25 YIL SONRA BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

Anadolu Efes, Avrupa kupalarında 25 yıl sonra ikinci şampiyonluğunu yaşadı. Lacivert Beyazlı takım, 1996 yılında Türk basketbol tarihinin ilk Avrupa kupasını elde etmişti. Başantrenör Aydın Örs yönetimindeki Anadolu Efes, 1996'da Avrupa Radivoj Koraç Kupası'nı kazanarak büyük bir başarıya imza atmıştı.

AYRINTILAR GELİYOR...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER