Gündem

Ayda'nın babasından 'Binaları denetleyin' çağrısı

Eşi Fidan Gezgin’in cenaze töreninde konuşan Ayda Gezgin’in babası Uğur Gezgin, kendisine başsağlığı dileyen yöneticilere binaların denetlenmesi çağrısında bulunurken depremden 20 dakika önce eşiyle telefonda konuştuğunu, depremden bir dakika önce de Fidan Gezgin’in WhatsApp’ta çevrimiçi olduğunu söyledi.

Ayda'nın babasından 'Binaları denetleyin' çağrısı
04-11-2020 17:57

Rıza Bey Apartmanı'ndaki deprem enkazından 91 saat sonra kurtarılan Ayda Gezgin'in babası UÄŸur Gezgin, aynı enkazda yaÅŸamını yitiren anne Fidan Gezgin'in cenaze töreninde konuÅŸtu. Önce Bornova Belediye BaÅŸkanı Mustafa Ä°duÄŸ'un taziyesini kabul ederken, “BaÅŸkanım binaları denetleyin, bizim binada kolon kesilme durumu yoktu” diyen UÄŸur Gezgin, daha sonra baÅŸ saÄŸlığı dileyen CHP Genel BaÅŸkanı Engin Özkoç'a da binaların denetlenmesi çaÄŸrısında bulundu. Gezgin, depremden 20 dakika önce eÅŸiyle telefonda konuÅŸtuÄŸunu, depremden bir dakika önce de Fidan Gezgin'in WhatsApp'ta çevrim içi olduÄŸunu belirtti.

"Kolon kesme durumu yok"
Özkoç'la konuÅŸan Gezgin, "Bu olayın sağı solu, partisi yok. El ele vermemiz lazım. Denetleme yapmamız lazım. Denetleme yapılmıyor. Hiç kimse yapmıyor. Bu candır, ötesi var mı? Lütfen denetlensin. Ä°nsanlar para kazansın ama can bu. Üç kuruÅŸ fazla olsun, saÄŸlam olsun. Başımıza gelecek. Ä°stanbul'da neler yaÅŸayacağız? Åžurada 9 tane apartman yıkıldı. Hepsi yıkılsaydı daha kötü ÅŸeyler olacaktı. Önüne geçemiyoruz. Ekipler daha az olacaktı. Ä°nsanların çıkarılma ÅŸansı daha az olacaktı. 1996 senesinde ‘deprem yönetmeliÄŸine uygundur' diye yazı verilmiÅŸti. Daha sonra kolonlara güçlendirme yapıldı. Kolon kesme durumu yok. Bunlar tamamen uydurma. Zaten demirinde sıkıntı yokmuÅŸ, betonunda sıkıntı varmış. Çimento kullanılmamış. Puf diye patlıyor. Enkazın bu kadar uzun sürede kaldırılmasının sebebi o. Kepçe kaldırdığı zaman tuz buz oluyor. 1996'dan beri o evde oturuyordum. Orası kendi evimdi. Semtimden, mahallemden mutluydum. Her zaman deprem korkum da vardı. Altımızdan fay hattı geçiyor. Ben de daha lüks yerlerde, kayalıkların olduÄŸu yerde yaÅŸamak isterdim ama herkesin imkanı bu kadar" dedi.

 
"Ayda'yı 2 dakika görebildim"
Ayda'nın saÄŸlık durumu hakkında bilgi veren Gezgin, "Kızım ÅŸu an hastanede, göremiyorum. 2 dakika görebildim. Tedbir amaçlı yoÄŸun bakımda olduÄŸu için göstermiyorlar. YaÅŸamsal fonksiyonunda herhangi bir sıkıntı yok. Sadece vücudu susuz kalmış, takviye yapıyorlar. Ä°nÅŸallah kısa zamanda kucağıma alacağım. Ne zaman taburcu olacağı belli deÄŸil. Depremden 20 dakika önce eÅŸimle telefonda görüÅŸtüm. Parktalardı, oynuyorlardı. Depremden bir dakika önce WhatsApp'tan çevrim içi olmuÅŸ. Büyük ihtimal parktan döndükleri için Covid-19 nedeniyle üstünü çıkarıyorlardı. Çamaşır makinesinin önünde bu olay gerçekleÅŸti. OÄŸlum Atakan okuldaydı, ben de iÅŸ yerindeydim. Ayda ve annesi içeride kalmış" diye konuÅŸtu.
CHP Genel BaÅŸkanı Engin Özkoç da, "Åžu anda bir acı yaÅŸanıyor ancak belediyelerle ilgili bütün araÅŸtırmalar gösteriyor ki biz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER