Gündem

Aynı aileden 6 kişi bir ay içinde virüse yenik düştü

Rize'de aynı aileden altı kişi, bir ay içinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybetti.

Aynı aileden 6 kişi bir ay içinde virüse yenik düştü
18-12-2020 15:05

Ä°stanbul'da yaÅŸayan ve bir ay önce Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden 24 yaşındaki Burak Genç, memleketi Güneysu ilçesine baÄŸlı Gürgen köyünde topraÄŸa verildi. Genç'in aynı hastalıktan tedavi gören babası Muhammet Genç (49) de 4 gün sonra vefat edince cenazesi oÄŸlunun yanına defnedildi.

Burak Genç'in cenaze törenine katılan akrabalarından 12'sinin Kovid-19 belirtileri göstermeleri yapılan testlerin pozitif çıkmasının ardından tedavilerine baÅŸlanan aile bireylerinden Bünyamin Genç (36) 1 Aralık'ta yaÅŸamını yitirdi. Tedavisi hastanede yapılan ve oÄŸlunun vefat haberi saklanan baba Ali Genç (58) ise 11 Aralık'ta Kovid-19'a yenik düÅŸtü.

Muhammet Genç'in aÄŸabeyi Ä°brahim Genç (53), 4 Aralık'ta hayatını kaybetti ve kardeÅŸi ile yeÄŸeninin yanına defnedildi.

Genç ailesi, Kovid-19 sebebiyle son acıyı ise 17 Aralık'ta yaÅŸadı. AÄŸabeyi Ali Genç'i topraÄŸa veren Fatma Duman, 53 yaşında tedavi gördüÄŸü hastanede vefat etti.

Fatma Duman'ın kız kardeÅŸi Aysel Peçe'nin ise Ä°stanbul'daki bir hastanenin yoÄŸun bakım servisinde tedavisinin devam ettiÄŸi ve hayati tehlikesinin bulunduÄŸu belirtildi.

Fatma Duman'ın eÅŸi Muhammet Duman, AA muhabirine, 36 yıllık hayat arkadaşını topraÄŸa koyması nedeniyle acısının çok büyük olduÄŸunu anlattı.

Genç ailesinden 29 gün içerisinde altıncı cenazeyi defnettiklerini ifade eden Duman, "Aşının bir an önce baÅŸlamasını istiyorum. Milletimiz periÅŸan olmasın, yuvalar yıkılmasın. Ufak baldızım 46 yaşında aynı hastalıktan yatıyor. Belki de bu akÅŸam haberini alacağız." dedi.

Aşının herkes tarafından vurulması gerektiÄŸini belirten Duman, "Benim içim yanıyor, baÅŸkalarının içi yanmasın. Kayınımı gömdüm, torunumu gömdüm. Bacanağımı, bir torunumu daha gömdüm. Dayımın oÄŸlunu gömdüm. Aşıyla birlikte millet belki ferahlar." diye konuÅŸtu.

Ä°LK CENAZENÄ°N AÇILDIÄžI Ä°DDÄ°ASI

Salgında dayısı ve kuzenleri ölen Mustafa Duman, çok zor bir imtihandan geçtiklerini aktardı.

Ailede Kovid-19 nedeniyle ölümü gerçekleÅŸen ilk kiÅŸinin Burak Genç olduÄŸunu vurgulayan Duman, "Ä°lk yeÄŸenimiz Ä°stanbul'da öldükten ve buraya geldikten sonra maalesef burada tabut açılıyor. Açıldıktan sonra benim abim ve ölen yengem orada bulundu. Büyük ihtimalle oradan Kovid hastalığını aldılar. Ufak rahatsızlığı vardı. Ä°ki haftadır yoÄŸun bakımdaydı. Bu sabah kaybettik." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Mustafa Duman, "Niye açıyorsun cenazeyi? Niye açılıyor. Ä°nsanlar periÅŸan oldu. Ufak kardeÅŸi de pozitif Ä°stanbul'da yoÄŸun bakımda. Belki onu da kaybedeceÄŸiz. Çok üzücü içimiz hep yanıyor. Bir ay içerisinde bir aileden 6 kiÅŸi." dedi.

Kendisinin çift maske taktığını ve hiç çıkarmadığını aktaran Duman, "Kimseye bulaÅŸtırmamak için dikkat ediyoruz. Dezenfekte cebimizde, her ÅŸey cebimizde. Halen bize hayal geliyor. Bir akrabadan altı kiÅŸi. Aile neredeyse sönmek üzere." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER