Dünya

"Az önce SİHA’yla 6-7 kişilik terörist grup öldürüldü"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, silahlı insansız hava araçlarıyla bugün Şırnak’ta 2 teröristin öldürülmesinin ardından biraz önce de Bingöl’de 6-7 kişilik terörist grubun öldürüldüğünü açıkladı.

15-09-2017 18:44

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram TürkoÄŸlu’nun, Hatay’ın Dörtyol ilçesinde onuruna verdiÄŸi yemekte konuÅŸan Bakan Soylu, Türkiye’nin kalkınmasına engel olmak isteyenlere karşı çetin bir mücadele yürütüldüÄŸüne deÄŸinerek, “Mezhep, etnik köken, inanç ve deÄŸerlerimiz konusunda bizi bölmeye çalışıp elini güçlendirmeye çalışanlarla karşı karşıyayız” diye konuÅŸtu.

Özellikle Türkiye geliÅŸmeye adım attığı süreç içerisinde Türkiye’yi sıkıştırma ve bu tablonun içerisinde zafiyete düÅŸürmek için ellerinden gelen her ÅŸeyin yapıldığını aktaran Bakan Soylu, Gezi olayları, 17/25 Aralık darbesini, 6-7 Ekim olaylarını, 15 Temmuz darbe giriÅŸimini iÅŸaret etti.

"BBC KÄ°MÄ°N TEMSÄ°LCÄ°SÄ°? TÜRKÄ°YE’NÄ°N TEMSÄ°LCÄ°SÄ° MÄ°?"

Türkiye’nin büyümesini istemeyen güçlerin adeta birlik olduÄŸu mesajını veren Soylu, Türkiye’nin ürettiÄŸi milli silahlı insansız hava araçları sayesinde askeri açıdan dışa bağımlılığın ortadan kalktığını kaydetti. ABD ve Ä°srail’in heronlarına artık gerek kalmadığının altını çizen Soylu, “Elimizdeki bir takım imkanların Türkiye’de olmasını istemiyorlar. Terörle mücadeleyi bu kadar kesin ve kararlı yapmayalım istiyorlar. Ä°nsansız hava aracımız nedeniyle terör örgütü mensupları 8 kiÅŸilik 10 kiÅŸilik gruplar halinde gezemiyorlar. Bizim evlatlar Bingöl’de, Karacehennem bölgesinde 6-7 teröristi daha hakladılar az önce. Nasıl gördük? Ä°nsansız hava aracıyla gördük. Ya silahlı insansız hava aracı ya da hava kuvvetleri marifetiyle etkisiz hale getiriyoruz. Yine Şırnak’ta aynı ÅŸekilde 2 terörist daha bugün etkisiz hale getirildi. Bunu keÅŸif, gözetleme ve istihbari kabiliyetimizin artmasıyla saÄŸlıyoruz. Biz PKK ile uÄŸraÅŸacağız, DEAÅž ile uÄŸraÅŸacağız, FETÖ ile uÄŸraÅŸacağız, DHKP-C veya dünya terör örgütleriyle uÄŸraÅŸacağız. Onlar üretecek, zenginleÅŸecekler, Türkiye’yi kendi ürettiklerinin pazarı haline getirecekler ve biz buna teslim olacağız? Peki, kim buna itiraz ediyor? BBC. Kim BBC? Kimin temsilcisi? Türkiye’nin temsilcisi mi? Bu milletin temsilcisi mi? BBC’ye bu malzemeleri veya bu sözlerin söylenmesini kim talep ediyor? Bunların buradaki uzantıları. Bizatihi KılıçdaroÄŸlu” dedi.

Bakan Soylu, insansız hava araçları marifetiyle bugüne kadar 276 teröristin öldürüldüÄŸünü kaydetti.

(Nuri Pir - Umutcan Ä°ÅŸledici - Necati Ä°vgin /Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER