Dünya

Azerbaycan mevzileri gece boyunca ateş altına alındı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin sınırdaki Azerbaycan mevzilerini gece boyunca ateş altına aldığını duyurdu.

Azerbaycan mevzileri gece boyunca ateş altına alındı
12-01-2022 13:57

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ermeni Silahlı Kuvvetlerine baÄŸlı birliklerin dün yerel saatle 23.20 ile bugün 05.10'a kadar BaÅŸargeçer ilinin Yukarı Åžorca yerleÅŸim birimindeki mevzilerinden Kelbecer ilinin Zeylik ve Yellice, Åžemsettin ilinin Çınarlı ve MuÄŸancık köyleri istikametindeki mevzilerinden Tovuz ilinin Muncuklu, AÄŸbulag, GoÅŸa, Kohanebi ve Esrik Cirdahan köyleri istikametindeki Azerbaycan mevzilerine belirli aralıklarla ateÅŸli silahlar ve makineli tüfeklerle ateÅŸ açtığı bildirildi.

Açıklamada, Ermenistan'ın özel bir sebep olmaksızın ve ilgili üçlü bildirilerden (Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya arasında imzalanan bildiriler) doÄŸan yükümlülüklerini ihlal ederek iki ülke sınırındaki durumu gerginleÅŸtirmesi "kasıtlı bir askeri provokasyon ve askeri macera" olarak nitelendirildi.

Her durumda karşı tarafa yeterli ve orantılı bir ÅŸekilde yanıt verildiÄŸi belirtilen açıklamada, çatışmalarda Azerbaycan ordusundan can kaybı yaÅŸanmadığı ifade edildi.

Bölgede durumun göreceli olarak sakin ve Azerbaycan askerlerinin kontrolünde olduÄŸu aktarıldı.

Ermenistan'ın sınırdaki durumu daha da gerginleÅŸtirme olasılığı göz önünde bulundurularak Azerbaycan ordusunun tedbirlerini artırarak ülkenin sınırlarını korumayı sürdürdüÄŸü bilgisi paylaşıldı.

Dün öÄŸle saatlerinde, Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin ateÅŸi sonucu bir Azerbaycan askeri ÅŸehit olmuÅŸ, olay sonrasında bölgede durum gerginleÅŸmiÅŸti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER