YaÅŸam

"Babasının tabutunu görmesin diye sürekli saklambaç oynadık"

Mardin'in Nusaybin ilçesindeki terör operasyonunda şehit olan polis memuru Mesut Demirkan'ın cenazesinin memleketi Çorum'a getirilmesi sırasında şehidin ailesine eşlik eden polis memuru Ayşe Çalışkan'ın o gün yaşadıklarını anlattığı yazı, yürekleri dağladı.

15-12-2015 12:42

 

Nusaybin'de 8 Aralık'taki terör saldırısında ÅŸehit olan Mesut Demirkan'ın naaşının havayoluyla getirildiÄŸi Merzifon'dan Çorum'a nakli sırasında minibüste ÅŸehidin çocukları Kaan ve Rabia Demirkan'ın yanında bulunan Çorum Emniyet MüdürlüÄŸü Rehberlik ve Psikolojik Danışma Bürosu'nda görevli polis memuru AyÅŸe Çalışkan, o sürede yaÅŸadığı duygu dolu anları ve fotoÄŸrafı sosyal paylaşım sitesinde paylaÅŸtı.

Daha sonra sosyal medyadaki birçok sitede paylaşılan ve okuyanların gözyaÅŸlarını tutamadığı yazı ÅŸöyle:

"Kaan ve Rabia. Åžehit çocukları onlar. Ankara'dan Mardin'e görevli gitmiÅŸ babaları. HasretlermiÅŸ uzun zamandır ama kendi yerine ÅŸehadet haberi gelmiÅŸ. Havaalanında karşıladık ÅŸehidimizi ve ailesini, havaalanından köye gelene kadar öndeki araçta giden babasının tabutunu görmesinler diye saklambaç oynadık minibüsün küçük koltuk aralığında. Boynumdaki ÅŸalla kapattık gözlerimizi saklanma bahanesiyle ama nafile sürekli baba diye bahsedince küçük Kaan ile telefonda oyun oynadık. Yoldan geçen ilk kırmızı arabayı kim görecek, en çok kim görecek diye yarıştık. Yeter ki öne bakmasın diye. Yakasındaki yazıyı sordu 'ÅŸehit oÄŸlu' yazıyor diyemedim 'akıllı Kaan' yazıyor dedim ve poz vermek istedi. Bu fotoÄŸrafı çektik. Åžimdi hangi duygu dindirir ki bu günahsızların baba özlemini, hangi oyun oyalar ki onların baba eksikliÄŸini unutturmaya. Mekanın cennet olsun ÅŸehidim. Telefonumda bu fotoÄŸrafı imkanım elverdiÄŸi sürece silmeyeceÄŸim. Tüm ÅŸehit ailelerine dua edip onlara bu kaderi yaÅŸamaya sebep olanlara kahredeceÄŸim. AteÅŸ düÅŸtüÄŸü yeri yakar kavurur kül eder de o ateÅŸ nereye düÅŸerse düÅŸsün her seferinde benim de yüreÄŸimi yakar."

"ONLARIN YAÅžADIKLARINI BEN DE YAÅžAMAK Ä°STEDÄ°M"

O gün yaÅŸadıklarını AA muhabirine anlatan polis Çalışkan, ÅŸehit Demirkan'ın cenazesinin memleketine getirilmesi sırasında ÅŸehidin çocukları 8 yaşındaki Rabia ve 4 yaşındaki Kaan'ın yanında olduÄŸunu ve o gün onların ellerini bir an olsun bırakmadığını belirterek, "Ben o gün görevli deÄŸildim. Kendi isteÄŸimle görevli olarak gittim. Ben de iki çocuk annesiyim. O gün 'ben olsaydım ne yapardım?' diye düÅŸündüm. Kaan ve Rabia'nın ellerini hiç bırakmadım. Onların yaÅŸadıklarını ben de yaÅŸamak istedim" diye konuÅŸtu.

KAAN BABASININ TABUTUNU GÖRMESÄ°N DÄ°YE

Minibüste Kaan'ın önlerinde babasının tabutunu taşıyan aracı görmemesi için çabaladığına anlatan Çalışkan, Kaan'ı çeÅŸitli oyunlarla oyalamak istediÄŸini belirtti.

Küçük Kaan'ın yol süresince sürekli babasını sorduÄŸuna deÄŸinen Çalışkan, ÅŸöyle devam etti:

"Her çocuÄŸun kahramanı babasıdır. Kaan için de öyleydi. 'Benim babam da bizi böyle gezdirirdi, hepsini geçiyordu' diyordu. 'Babam bizi buraya getirmiÅŸti' gibi sözler söylüyordu. Kaan sürekli 'baba' diye bahsettikçe anne aÄŸlamak istiyordu. Öndeki babasının tabutunu görmesin diye sürekli saklambaç oynuyorduk. Çocuklar için de herkes için kötü bir yola gitmek uzun sürer. Ben onlar için bu yol uzun sürsün istemedim, çok hissetsinler istemedim, onun için çabaladım. Onlar bir ömür boyu bu acıyı hissedecekler, elimizden geldiÄŸince onların yanında olabiliriz."

Paylaşımdan sonra kendisine çok sayıda kiÅŸiden telefon ve mesaj geldiÄŸini aktaran Çalışkan, ÅŸehit ve kaymakam eÅŸleri ile meslektaÅŸları tarafından arandığını belirterek, yanlarında baÅŸka insanların var olmasından dolayı yüreklendiklerini sözlerine ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER