Siyaset

Bahçeli: "Bu nasıl bir terbiyesizliktir"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli:
17-05-2016 14:14

İşte konuşmasından satır başları:

Bir insan topluluğunun millet haline gelmesi önce inancın, ardından da uzun bir mücadelenin sonucudur. Bir milleti diğerlerinden ayırt eden, özellikleri tarih içinde gelişip yerleşmektedir. Türk milletinin kadim bir tarihi, engin ve köklü kültürü vardır. Milliyetçilik de bu iki zemin üzerinde yükselmektedir. Tarihe yüz çevirmek milletin birikimleri reddetmekle eşdeğerdir. Türk milleti tarih sahnesine çıktığından beri, bağımsız yaşamak dışında ikinci bir yol tanımamıştır. Türklük asırlar boyunca özgürlüğüne sımsıkı sarılmış, kutlu varlığını idare ve idame etmeyi başarmıştır. Hiçbir ihanet kutlu yürüyüşü durduramamıştır.
 
Bu nedenle hem tarih yazmış, hem tarih yapmış hem de tarihe yön vermiştir. Türk milleti tarihin yüzakı ve ta kendisidir. 
 
1919'lu yıllar toprak ve insan kayıplarının milletimizde yılgınlığa neden olduğu tarihtir. Bu tarih öyle biz zulüm tablosudur ki milleitmiz sükut etmiştir. Haritalar üzerinde pazarlıklar yapıldığı, tersanelerimize girildiği, ordularımızın dağıtıldığı karanlık bir devrin gerçekleridir. O yıllarda millet zillete uğramıştı. Felaketlere tahammülü kalmamış olanların uyandırılması kalbi vatan ve millet sevgsiyle dolu milliyetçiler için kaçınılmaz hale gelmiştir. Samsun'dan başlayan bu mücadele süreci Erzurum ve Sivas kongreleriyle anlam ve güç kazanmıştır. Ve nihayet Cumhuriyetin ilanıyla Türk milleti kaderini çizmiştir. 
 
Yabancı devlet adamlarının mili meselelere görüş adı altında karışmalarına bir kez daha karşı karşıya kaldık. Uslanma bilmeyen edepsiz kaçaklar sürekli değişim demekteler. 
 
IŞİD saldırılarına karşı tedbirler süratle ve eksiksiz alınmalı. Sanmasınlar ki 19 Mayıs şuuru bitti. Terör çetelerinin üstesinden geleceğiz. 
 
Bir yanda siyasi ahlak bozuluklukarı ülkemizi krizden krize doğru süürklemektedir. Doğu ve Güenydoğu'dan her gün şehit haberleri yağmaktadır.
 
Ana muhalet başkanı 'Başkanlık sistemini kan dökmeden getiremezsiniz' diyerek kandan ve kavgadan bahsetmiştir. Kılıçdaroğlu talihsiz ve tamiri imkansız bir pot kırmıştır. Kılıçdaroğlu'nun sokağı adrwes göstermesi sorumsuzluktur.
 
Mevcut sistemi revize etmeliyiz, yeni sistem tartışmalarıyla enerji tüketmeyelim. Kutuplaşmak değil kucaklaşmak herkesin öncelikli tercihi olmalı.
 
Sayın Akar'a yapılan eleştiriler son derece haksızdır. Bu nasıl bir terbiyesizliktir.Genelkurmay Başkanı'nı kim yargılayabilir. 
 
Dokunulmazlık konusu en geç cuma günü bitmeli
 
Sözlerim paralel sevdalılara, akıl fukarası nankörleredir.  Pazar günü tertemiz dava arkadaşlarım her şeyin iç yüzünü gösterdi. Pazar günü yaşananlar bir ortaoyun, gezi olaylarının kopyasıdır. Bu evlere şenlik tiyatro, amacına ulaşmıştır. Uçaklarına yetişemeyen vatandaşlarımız haricinde seyirlik bir eğlenceye dönmüştür.  Pazar günü yaşananlar rezilliğin dik alasıdır. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER