Siyaset

Bakan Kılıç net konuştu: "Bunlara karşı hiçbir şekilde..."

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunan FETÖ mensuplarını, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin mensubu olarak görmediklerini belirterek, ’’Bunlar üstlerine o şerefli üniformayı giyip hem o şerefli üniformaya hem de milletine, devletine ihanet eden alçaklar, hainlerdir. Bunlara karşı hiçbir şekilde müsamaha göstermeksizin en kararlı şekilde yine hukuk ve adalet çerçevesinde gerekenleri sonuna kadar yapacağız’’ dedi.

Bakan Kılıç net konuştu:
28-07-2016 21:29

Bakan ÇaÄŸatay Kılıç, Tüm Sivil Toplum KuruluÅŸları Konfederasyonu heyetini kabul etti. Kabulde bir konuÅŸma yapan Bakan Kılıç, darbe giriÅŸiminin ardından yaÅŸanan birlikteliÄŸin önemine dikkat çekerek, “Malum 15 Temmuz gecesi hep beraber bir darbe giriÅŸimi yaÅŸadık. Åžimdi bu giriÅŸimin karşısında elbirliÄŸiyle, hep beraber, aramızda hiçbir farklılık gözetmeksizin, siyasi partisi, düÅŸüncesi ne olursa olsun, tek yürek halinde, milletçe bu hain terör örgütünün karşısında durduk. Pensilvanya’daki o terör örgütü liderine karşı, kavi ÅŸekilde mücadelemizi yapacağız” diye konuÅŸtu.

“Türk halkı dünyaya demokrasi dersi verdi”

FETÖ ile mücadelenin 17-25 Aralık’tan sonra yoÄŸun bir ÅŸekilde yürütüldüÄŸünü hatırlatan Bakan Kılıç, ’’O zaman söylediÄŸimiz ÅŸeylere bazıları inanmıyordu. Pek itibar etmiyordu. Artık bunların silahlı bir terör örgütü olduÄŸu konusunda hiç bir ÅŸüphe kalmadı. Buna karşı devletimizin, milletimizin elbirliÄŸi içerisinde mücadele etmesi gerektiÄŸi biliniyor. Sayın CumhurbaÅŸkanımızın bu noktadaki çaÄŸrısına cevap verip, demokrasisine, cumhuriyetine, hukukuna, insan haklarına sahip çıkan tüm vatandaÅŸlarımıza teÅŸekkür ediyoruz. Åžehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil ÅŸifalar diliyoruz. 1000’in üzerinde gazimiz var. 200’en fazla ÅŸehidimiz var. Tüm dünyaya Türk halkı bir demokrasi dersi verdi. Silahlı bir terör örgütünün hiç bir zaman baÅŸarılı olamayacağını gösterdi” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“Hiç bir ÅŸekilde müsamaha göstermeksizin hukuk ve adalet çerçevesinde gerekenleri yapacağız”

Darbe giriÅŸiminde bulunanların Türk Silahlı Kuvvetleri’nin mensubu olarak görmediklerini belirten Bakan ÇaÄŸatay Kılıç , “Bunlar üzerlerindeki hem o ÅŸerefli üniformaya hem de milletine, devletine ihanet eden alçaklar, hainlerdir. Bunlara karşı hiç bir ÅŸekilde müsamaha göstermeksizin en kararlı ÅŸekilde yine hukuk ve adalet çerçevesinde gerekenleri sonuna kadar yapacağız. Malum biliyorsunuz bazı uluslararası siyasilerden ve bazı medya kuruluÅŸlarından Türkiye’ye karşı yine bir algı operasyonu, özellikle Sayın CumhurbaÅŸkanımızın ÅŸahsına yönelik ciddi bir algı operasyonu mevzubahis. Buna karşıda hep beraber uyanık olacağız. Bunlara itibar etmeyeceÄŸiz” diye konuÅŸtu.

“15 Temmuz gecesini tiyatro olarak görenler akıl tutulması yaşıyor”

15 Temmuz gecesini bir tiyatro olarak görenlerin ve böyle nitelemeye kalkanların bir akıl tutulması içerisinde olduklarını vurgulayan Bakan ÇaÄŸatay Kılıç, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

’’Onların da bu manadan gerekli cevabı alması için, sizlerin sesinin yüksek çıkması gerekir. Sesimizi yüksek çıkarırken de medeniyetimizden, tarihimizden aldığımız gücü unutmayacağız. Bize yakışır, vakar içinde, dik durarak ama hiçbir zaman milletimizin geçmiÅŸten beri taşımış olduÄŸu o üst kimliÄŸimizi, birliÄŸimizi, beraberliÄŸimizi, temsil ettiÄŸimiz deÄŸerlere en yüksek saygıyı göstererek yapacağız. Onlar bizi farklı noktalara çekmek isteyebilirler. Türkiye’yi dünyaya farklı gösterme çabası içerisinde olacaklardır. Buna müsaade etmeyeceÄŸiz. Ama kararlılığımızı da üst seviyede onlara göstereceÄŸiz.”

“Devlet kademesine sızmaya çalışan silahlı terör örgütünün ne kadar hain olabileceÄŸini gördük”

TBMM’nin milli iradenin tecelligahı olduÄŸunu vurgulayan Bakan ÇaÄŸatay Kılıç, ÅŸöyle konuÅŸtu:

’’Meclis’i görmeniz önemli. TBMM milli iradenin tecelligahıdır. KurtuluÅŸ Savaşı’nı yönetmiÅŸ, gazi bir meclistir. Gazilik unvanını o dönemler içerisinde yaÅŸanan ve Cumhuriyetimizin kuruluÅŸuna giden süreçteki verdiÄŸimiz ÅŸehitlerimizin, gazilerimizin hatırası Meclisimizde yaşıyor. Ä°lelebet yaÅŸamaya da devam edecek. Meclisimiz artık binasıyla da gazi olmuÅŸtur. Bunu unutmayacağız, unutturmayacağız. Ama geleceÄŸe olan yürüyüÅŸümüzü de kararlı bir ÅŸekilde devam ettireceÄŸiz. 15 Temmuz gecesinde yaÅŸananlardan bir tecrübe edindik. Devlet kademesine sızmaya çalışan silahlı bir terör örgütünün ne kadar hain olabileceÄŸini gördük. Bunu bileceÄŸiz, ama geleceÄŸe olan yürüyüÅŸümüzdeki kararlılığı kaybetmeyeceÄŸiz. Birinci elden tecrübe ettiÄŸiniz, gördüÄŸünüz ÅŸeyler olacak. Bunları da tüm hemÅŸehrilerimize, dernekteki kardeÅŸlerimize aktaracaksınız. Ä°nanıyorum ki çok daha güzel günleri beraber kuracağız.”

(Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER