Gündem

Bakan Soylu'nun kurucusu olduğu Engin Sigorta'dan açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kurucusu olduğu Engin Sigorta'dan haklarındaki iddialara ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Bakan Soylu'nun kurucusu olduğu Engin Sigorta'dan açıklama
30-05-2021 21:33

Engin Sigorta'dan yapılan açıklamada, "1996 yılında GaziosmanpaÅŸa'da kurulmuÅŸ, 25 yıldır aynı yerde ticari faaliyetlerini sürdüren, ülkemizin önde gelen ÅŸirketlerinin acenteliklerini bünyesinde barındıran ve gerek ciro gerekse personel kapasitesi bakımından sigorta acente sektöründe orta ölçekte sayılabilecek bir sigorta acentesiyiz.

Kurucumuz sayın Süleyman Soylu'nun siyasi kimliÄŸi dolayısıyla, kaynağı ve maksadı belli ancak temelsiz iddialarla siyaset gündemine çekilmeye çalışıldığımız daha önce de vaki olmuÅŸtur. Sayın Soylu'nun AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı olduÄŸu 2014 yılında, FETÖ kaynaklarının servis ettiÄŸi, bir muhalefet milletvekilinin de meclise soru önergesiyle getirdiÄŸi 'THY uçaklarının sigorta iÅŸlemlerini yaptığı' gibi mesnetsiz, mesnetsiz olduÄŸu kadar sektör iÅŸleyiÅŸine de aykırı bir iddiaya ne yazık ki konu edilmiÅŸ, bu asılsız iddialarla ilgili gerekli açıklamayı kamuoyu ile paylaÅŸmıştık.

Son günlerde yine aynı kaynaktan beslendiÄŸi ve aynı hedefe yöneldiÄŸi anlaşılan provakatif bir gündem çalışmasının öznesi haline getirilmeye çalışılmakta olduÄŸumuzu üzülerek izliyoruz. Bu iddialara kesin ve net bir cevap olması için paylaÅŸmak isteriz ki;

Engin Sigorta ve Aracılık Hizmetleri'nin ne Türk Hava Yolları ile ne de ülkemizin büyük holdingleri ile hiçbir ticari bağı, iliÅŸkisi, herhangi bir sigorta iliÅŸkisi, geçmiÅŸte olmadığı gibi bugün de söz konusu deÄŸildir. Sigortacılık tekniÄŸi gereÄŸi, yaptığımız bütün iÅŸlemler, ana ÅŸirketlerin dijital altyapıları üzerinden gerçekleÅŸmekte olup, tüm acente olduÄŸu gibi bizim iÅŸlemlerimiz de bu sistemlerde kayıt altındadır. Ä°ddia sahipleri gerekli baÅŸvuruları yaparak iddiasını ispat imkanına sahiptir ve bununla mükelleftir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleri yer aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER