Gündem

Bakanlık Somali ve Irak’taki terör saldırılarını kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Somali’de Mogadişu Havalimanı’nın girişindeki kontrol noktasına bomba yüklü iki araçla düzenlenen saldırıyla Irak’ın başkenti Bağdat’ın çeşitli bölgelerinde düzenlenen bombalı terör eylemlerini kınadı.

Bakanlık Somali ve Irak’taki terör saldırılarını kınadı
03-01-2017 00:07

DışiÅŸleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Somali’de MogadiÅŸu Havalimanı’nın giriÅŸindeki kontrol noktasına bugün (2 Ocak 2017) öÄŸle saatlerinde bomba yüklü iki araçla düzenlenen saldırıda 10’un üzerinde kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi ve çok sayıda yaralı olduÄŸu üzüntüyle öÄŸrenilmiÅŸtir. Somali’de barış ve istikrarın tesisi yönünde önemli adımların atılmakta olduÄŸu bir dönemde gerçekleÅŸtirilen bu menfur terör saldırısını ÅŸiddetle lanetliyoruz. Saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baÅŸsaÄŸlığı, yaralılara acil ÅŸifalar diliyoruz. Türkiye, bugüne kadar olduÄŸu gibi bundan sonra da terörizmle mücadelede dost ve kardeÅŸ Somali halkına ve hükümetine desteÄŸini kararlılıkla sürdürecektir” denildi.

BAKANLIK BAÄžDAT’TAKÄ° BOMBALI TERÖR EYLEMLERÄ°NÄ° KINADI

DışiÅŸleri Bakanlığı, Irak’ın baÅŸkenti BaÄŸdat’ın çeÅŸitli bölgelerinde düzenlenen bombalı terör eylemlerini kınadı.

DışiÅŸleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Irak’ın baÅŸkenti BaÄŸdat’ın çeÅŸitli bölgelerinde bugün (2 Ocak) düzenlenen bombalı terör eylemlerinde ilk belirlemelere göre 50 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi, çok sayıda kiÅŸinin de yaralandığı öÄŸrenilmiÅŸtir. Sözkonusu terör saldırılarını en kuvvetli ifadelerle lanetliyor, hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil ÅŸifa diliyoruz. Terör örgütlerinin hedefinde yer alan ve masum vatandaÅŸlarını bu tür menfur saldırılara kurban veren Türkiye, Irak halkının acısını en iyi anlayan ülkelerin başında yer almaktadır. Böyle alçakça eylemlerin Irak hükümetini ve halkını yıldırmayacağından eminiz. Türkiye ve Irak’ın terörle mücadelede iÅŸbirliÄŸi içinde hareket etme azim ve kararlılığı güçlenerek devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

(Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER