Gündem

Balyoz'un faturası 450 milyon

Balyoz davasında beraat edenler, dava açmaya başladı. Avukat Hüseyin Ersöz, toplam 450 milyon TL’lik tazminat davası açılacağını söyledi

Balyoz'un faturası  450 milyon
29-08-2015 12:56

Anayasa Mahkemesi’nin yargılamanın adil yapılmadığına ilişkin kararının ardından, İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan ve 325 kişinin beraat etmesiyle son bulan Balyoz davasında, beraat edenler tazminat davaları açmaya hazırlanıyor. Davanın avukatlarından Hüseyin Ersöz, toplamda ortalama 450 milyon TL civarında yüklü bir tazminat davaları açılacağını, bir kısmının da açıldığını kaydetti. Ersöz, şunları söyledi:


‘Davalar açılıyor’

“Balyoz davasından şu ana kadar 318 kişi beraat etti. Bu kişiler farklı farklı tarihlerde beraat ettiler. Bir kısmı Yargıtay’ın direkt bozduğu dosyalar, bir kısmı sonradan yeniden yargılama için bozduğu dosyalar. Ama bir şekilde Balyoz davasında beraat etmiş olan bütün sanıklar tazminat davaları açma haklarını elde etmiş oldular. Şu anda avukatlar bu konularla ilgili hazırlıklarını yapıyor ve peyderpey tazminat davaları açıyorlar. Herkes farklı taleplerde bulunuyor. Yani 1 milyon TL isteyen de var, 2 milyon TL isteyen de var. Daha fazla isteyenler de olabilir. Ama bunun ortalamasını alınca yani 1 buçuk milyon TL’den alınca ortalama 450 milyon TL civarında bir miktara denk geliyor.”

Üst limitler belirlenecek

“Herkes kendi ikametgahında , Ağır Ceza Mahkemelerinde bu davaları açıyor. Çorlu, Kocaeli, İstanbul, Ankara, İzmir, Kütahya gibi birçok yerde bu davalar açılıyor. Bu mahkemelerden bir tanesi 100 bin TL’ye hükmederken, diğeri 500 bin TL’ye hükmedebilir. Bu nedenle maliyenin avukatları muhtemelen bütün bunların üst limitini belirtecekler. Bu dosyalar Yargıtay’a gidecek ve Yargıtay da bu konularla ilgili olarak belirli bir stardarta kavuşturacak. Yani şu kadar tutukluluğa karşı şu kadar tazminat verilmesi gerektiği şeklinde olacak. Böylece bu kişilerin ne kadar tazminat alacaklarını da bir anlamda Yargıtay belirlemiş olacak.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER