Siyaset

'Barışın egemen kılınması lazım'

'Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, "Toplum olarak bir damla kanın bile dökülmesini kaldıracak durumda değiliz. Hızlıca barışın egemen kılınması lazım" dedi.

'Barışın egemen kılınması lazım'
14-09-2015 20:05

Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, "Toplum olarak bir damla kanın bile dökülmesini kaldıracak durumda değiliz. Hızlıca barışın egemen kılınması lazım" dedi.

Doğan, HDP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, Cizre’de yaşanan olaylara ilişkin incelemelerde bulunmak üzere bakan, parti yöneticisi ve milletvekillerinden oluşan bir heyetle ilçeye gittiklerini söyledi.

Doğan, şöyle konuştu:

"Toplum olarak bir damla kanın bile dökülmesini kaldıracak durumda değiliz. Hızlıca barışın egemen kılınması lazım. Böyle bir sürece acil ihtiyaç var. Güvenlik siyasetiyle insanları kazanamazsınız, barışı egemen kılamazsınız."

Doğan, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'nun, azledilmelerine yönelik değerlendirmelerini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Seçilmiş bir bakan olarak bu arkadaşımızı buradan uyarıyorum; insanların kardeşçe, barış içerisinde bir arada yaşama koşullarını zayıflatan, insanları terörize eden ifadelerden kaçının. Yetmezliklerinizi gizlemeyin. Seçilmiş birer bakanız ve anayasal hakkımızı kullanarak hükümette yer aldık. Hükümette yer almamızın nedeni seçim güvenliğinin sağlanması, tekrar 7 Haziran öncesi şartlara dönülmesi meselesidir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER