Gündem

Bayramda yüzde 50 indirimli, YSK’ya katılacaklara ücretsiz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı’nda toplu taşıma araçlarının yüzde 50 indirimli hizmet vermesini, 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) katılacak öğrenci ve görevlilerin de toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmasını kararlaştırdı.

Bayramda yüzde 50 indirimli, YSK’ya katılacaklara ücretsiz
12-06-2018 01:16

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye Meclisi, Haziran ayı toplantılarının ilk birleÅŸimini Saraçhane binasında gerçekleÅŸtirdi. Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye Meclisi 1. BaÅŸkan Vekili Ahmet Selamet’in baÅŸkanlığında yapılan toplantıda, AK Parti ve CHP gruplarının Ramazan Bayramı’nda toplu ulaşımın yüzde 50 indirimli olması yönündeki teklifi görüÅŸülerek oy birliÄŸiyle onaylandı. Karara göre bayramda vatandaÅŸların akraba, dost, mezarlık ziyaretlerini rahatlıkla yapabilmesi, özel araçların oluÅŸturacağı trafik yoÄŸunluÄŸunun azaltılması amacıyla toplu taşıma araçları 15-16-17 Haziran tarihlerindeki Ramazan Bayramı boyunca yüzde 50 indirimli hizmet verecek.

15 Haziran Cuma günü saat 06.00 ile 17 Haziran Pazar günü 24.00 saatleri arasında geçerli olacak indirim; Ä°stanbulkart ücret entegrasyonuna dahil olan Ä°ETT, özel halk otobüsleri, Otobüs AÅž, metrobüs, Åžehir Hatları vapurları, metro, hafif metro, tramvay, füniküler, teleferik, Nostaljik Tramvay, Tünel’de geçerli olacak.

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye Meclisi, aynı toplantıda aldığı bir baÅŸka kararla 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde yapılacak YükseköÄŸretim Kurumları Sınavı’na katılacak öÄŸrenci ve görevlilerin de toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmasını onayladı. AK Parti ve CHP gruplarının ortak teklifiyle alınan karar, meclis üyelerinin oy birliÄŸiyle onaylandı.

YKS’ye girecek öÄŸrenciler ile görevlilerin sınav yerlerine rahat ulaşımını saÄŸlamak amacıyla alınan karar ile öÄŸrenciler sınava giriÅŸ belgelerini, görevliler görevli belgelerini ibraz ederek toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek. Ücretsiz taşıma, sınav günlerinde Ä°stanbulkart ücret entegrasyonuna dahil olan bütün toplu taşıma araçlarında geçerli olacak.
(Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER