Bursa

BEKSİAD üyeleri istişare toplantısında buluştu

Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) İstişare Kurulu Toplantısı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkan Yardımcısı İsmail Kuş’un katılımıyla Almira’da gerçekleşti.

BEKSİAD üyeleri istişare toplantısında buluştu
15-12-2016 14:03

Ocak ayında Bursa’da gerçekleştirilmesi planlanan Junio Show Fuarı’nın yanı sıra, 2016 yıl değerlendirmesi, sektörün sorunları ve sektör temsilcilerinin taleplerinin masaya yatırıldığı toplantıda konuşan BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Halil Atalay, 2016’nın her anlamda zor bir yıl olduğunu dile getirdi. Atalay, hükümet tarafından alınan kararların, 2017 yılında iş adamlarına önemli derecede destek ve moral sağlayacağını söyledi.

Toplantıda dernek faaliyetleri hakkında da bilgiler veren Başkan Atalay,  BEKSİAD’ın bu yıl 13’üncü kuruluş yılını kutladığını belirterek, “13 yıl önce kurulan derneğimizin bugünlere gelmesi ve sektörümüzün gelişmesi adına emek sarf eden herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

“SEKTÖRÜ, BURSA DOMİNE EDİYOR”

BTSO ve BEKSİAD işbirliğinde Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen Ur-Ge projesi kapsamında iki ayrı kümelenme faaliyeti sürdürdüklerini ifade eden Halil Atalay, “Bebe, çocuk giyim sektörünü ulusal anlamda Bursa domine ediyor ve yönlendiriyor. Dolayısıyla bizlerin global yenilikleri daha fazla takip etmesi ve dünya pazarına yön veren markaları oluşturması gerekiyor. BTSO öncülüğünde faaliyetlerini sürdüren kümelerimiz, uluslararası arenada sektörün nabzını tutuyor. Elimizdeki bu fırsatı çok iyi değerlendirmeliyiz ” şeklinde konuştu.

ÇÖZÜM GELİYOR…

Sektörün nitelikli personel sıkıntısına çözüm bulmak amacıyla üniversitelerle diyalog içerisinde olduklarını da kaydeden Atalay, “13 yıl boyunca hem yerel yönetimler, hem de üniversitelerimizle ilişkilerimizi geliştirdik. Bölgemize fayda sağlamak adına sektörümüzün eksikliklerini gidermeye çalıştık. En önemli sorunlarımızın arasında gördüğümüz nitelikli personel sıkıntısına çözüm bulmak için üniversitelerimizle fikir alışverişinde bulunduk. Yakın zamanda bununla ilgili somut bir adım atılacak. Umuyorum ki, kısa ve orta vadede nitelikli çalışan kitlesi açısından da albenisi olan bir sektör olacağız” ifadelerini kullandı.   

SEKTÖRE YÖN VERECEK…

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen Junio Show Fuarı’nın bu yıl çok daha fazla katılımcıyla gerçekleşeceğini de sözlerine ekleyen Halil Atalay,  “Ocak ayında Bursa’da BTSO ile işbirliği içerisinde düzenleyeceğimiz fuar sektöre ulusal manada yön verecek” dedi.

BEKSİAD’ın sektörü yurtiçi ve yurtdışında çok iyi bir şekilde temsil ettiğini dile getiren BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş ise, Ocak ayında yapılacak olan Junio Show Fuarı’na birçok ülkeden alım heyetlerinin geleceğini söyledi. Fuarın geçtiğimiz yıl 7 bin metrekare alanda yapıldığını hatırlatan Kuş, bu yıl 10 bin metrekare doluluk alanına ulaştığını da sözlerine ekledi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER