Gündem

Belediyenin yol kenarına attığı köpekler araçların altında can verdi

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde Kulu Belediyesi'ne ait kamyonetten otoyolun kenarındaki araziye bırakılan aralarında yavru da bulunan köpeklerden bazıları yola çıkınca araçların altında ezildi.

Belediyenin yol kenarına attığı köpekler araçların altında can verdi
21-09-2021 18:31

Olay, önceki gün akÅŸam saatlerinde Ankara-Konya yolunun Gölbaşı giriÅŸinde meydana geldi. Konya'nın Kulu ilçesi belediyesine ait 42 M 0132 resmi plakalı kamyonetin kasasında bulunan yaklaşık 60 köpek, yolu kenarındaki boÅŸ araziye bırakıldı.

Bu sırada bölgede oturan ve durumu fark eden güvenlik görevlisi Ziya Y., kamyonetteki 3 kiÅŸiye engel olmak istedi. Ancak belediye görevlisi 3 kiÅŸinin Ziya Y.'yi darbettiÄŸi iddia edildi. 3 kiÅŸi, hayvanları bıraktıktan sonra kamyonetle uzaklaÅŸtı. Etrafa dağılan köpeklerin bir kısmı ise yola çıkınca araçların çarpması sonucu can verdi.

Ziya Y.'nin ÅŸikayeti üzerine polis olayla ilgili soruÅŸturma baÅŸlattı. Ankara BüyüÅŸehir Belediyesi ekipleri de bölgede araÅŸtırma yaptı. Yapılan incelemede köpeklerden bazılarının araçların çarpması sonucu öldüÄŸü belirlendi. 23 köpek ise belediye görevlileri tarafından toplanarak tedavi ve bakımları yapılması için barınağı götürüldü.

"BELEDÄ°YELER GÖREVÄ°NÄ° YAPSIN"

Öte yandan hayvan hakları savunucuları duruma tepki gösterdi. Dilek DoÄŸan, 20 köpeÄŸin araçların altında ezilerek can verdiÄŸini iddia ederek, "Toplamda 60 kadar köpek bırakıldığı söyleniyor. Güvenlik görevlisi köpekleri bırakan belediye görevlileri tarafından darbedilmiÅŸ. Köpekleri bırakan resmi plakalı kamyonete ait görüntü ve fotoÄŸraflar var. Belediyeler hayvanlar konusunda üzerlerine düÅŸen görevi yapmalı. KısırlaÅŸtırma görevlerini yapsınlar. Anneden kopardıkları yavruları baÅŸka belediyelerin ilçe sınırları içerisine atarak bu iÅŸten sıyrılamazlar. Görevlerini yerine getirsinler" dedi.

Ümit Åžahin isimli hayvan hakları savunucu da "Tesadüfen yolun kenarında köpekleri gördüm. 5-6 tanesi ezilmiÅŸti. Yolun kenarına aldım. Tahminim 60 tane köpek vardı. AkÅŸamüzeri tekrar bir ÅŸeyler getirdim yine arabalar çarpmıştı, köpekleri kenara çektim. Güvenlikçiyi darbetmiÅŸler. Müdahale etmiÅŸ bıraktıkları esnada. 2-3 ay önce de bırakmışlardı yine haber verdik. Burada hem sürücüler tehlikeye giriyor hem de hayvanlar eziliyor" diye konuÅŸtu. 

BELEDÄ°YE BAÅžKANI: BÄ°LGÄ°MÄ°Z DIÅžINDA

Öte yandan Kulu Belediye BaÅŸkanı Murat Ünver, belediyenin Twitter hesabından olayla ilgili açıklama yaptı. Ünver, "19.09.2021 tarihinde Gölbaşı ilçe sınırları içerisinde Kulu Belediyesi’ne ait araç ile yavru köpeklerin araziye bırakılması ile ilgili olayın bilgimiz dışında gerçekleÅŸtiÄŸini üzülerek öÄŸrendim. Olayın sorumlularıyla ilgili gerekli soruÅŸturmayı açacağımı kamuoyuna bildiriyorum" ifadelerini kullandı.

BaÅŸkan Ünver, Twitter'dan yaptığı ikinci açıklamada ise 30 kadar eriÅŸkin ve yavru köpeÄŸin, belediyenin tarımsal hizmetler müdürlüÄŸünde çalışan 3 personel tarafından araca yüklenerek Gölbaşı ilçe sınırları içinde bir otelin arkasına atıldığının tespit edildiÄŸini söyledi. Ünver, "Konu ile ilgili yetkili veteriner ve görevli personeller hakkında belediyemiz birim amirlerinden Hasan Gölcük idari soruÅŸturma açılması amacıyla görevlendirilmiÅŸtir. SoruÅŸturma sonucunda ihmali olan personel hakkında gerekli cezai iÅŸlemler yapılacaktır" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER