Dünya

Beyaz Saray: "Trump’ın görevden alma raporunda kanıt yok"

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump’ın görevden alma davasıyla ilgili olarak Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi tarafından hazırlanan raporun bir kanıt sunmadığını iddia etti.

Beyaz Saray:
04-12-2019 13:37

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Stephanie Grisham yaptığı açıklamada, “ABD Meclis Ä°stihbarat Komitesi (HIC) tarafından hazırlanan rapor, BaÅŸkan Donald Trump aleyhindeki görevden alma davasını desteklemek için herhangi bir kanıt saÄŸlamadı” ifadelerini kullandı.
Grisham, HIC raporuna tepki olarak ayrıca, “Tek taraflı bir sahtekarlık sürecinin sonunda Demokratlar, BaÅŸkan Trump tarafından herhangi bir yanlış yapıldığına dair bir kanıt üretemedi. Bu rapor hayal kırıklıklarından baÅŸka bir ÅŸey yansıtmıyor” dedi.
Kongre Üyesi Jerrold Nadler’in baÅŸkanlığındaki Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi, bugün duruÅŸmalarda soruÅŸturmayı üstlenecek.
ABD Meclisi Ä°stihbarat Komitesi de görevden alma soruÅŸturması raporunu onayladı. Rapor, bir sonraki aÅŸamada Yargı Komitesi Savcısı Daniel S. Goldman’a teslim edilecek.
Öte yandan ABD Temsilciler Meclisi Ä°stihbarat Komitesi dün açıkladığı Trump hakkındaki görevden alma raporunda, "BaÅŸkan Ukrayna’ya yardımı, seçim kampanyasına yarar saÄŸlayacak soruÅŸturmaların açıklanması ÅŸartına baÄŸladı. Tanıklara celpleri görmezden gelmeleri talimatı vererek azil soruÅŸturmasını engelledi” ifadelerini kullandı. Ä°stihbarat Komite BaÅŸkanı Adam Schiff, “Görevden alma soruÅŸturması, Trump’ın iktidarı kötüye kullandığına dair çok fazla kanıt ortaya koydu” deÄŸerlendirmesinde bulundu.
(Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER