Yaşam

Beyşehir’de şap aşısı kampanyasında sona doğru

Konya'nın beyşehir ilçesinde yürütülen sonbahar dönemi şap hastalığı aşı kampanyasında sona doğru yaklaşıldığı belirtilerek besiciler uyarıldı.

Beyşehir’de şap aşısı kampanyasında sona doğru
25-10-2024 18:15

Konya’nın Beyşehir ilçesinde yürütülen sonbahar dönemi şap hastalığı aşı kampanyasında sona doğru yaklaşıldığı belirtilerek besiciler uyarıldı.


Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada, Beyşehir’de sonbahar dönemi şap aşılama kampanyasının devam ettiği hatırlatıldı. Bu çerçevede ilçe genelindeki büyükbaş hayvanlara yönelik yürütülen şap aşılama faaliyetlerinin önemine dikkat çekilerek, kampanyanın 17 Kasım 2024 tarihinde sona ereceği kaydedildi.


Açıklamada, özellikle büyükbaş hayvanlarda et ve süt üretiminde ciddi kayıplara sebep olan şap hastalığı ile mücadelede aşılamanın gerekliliğine vurgu yapılarak, “Önceki yıllarda rutin olarak 2 doz uyguladığımız aşı sayısı bu yıl 3’e çıkarılmıştır. Şap aşısı, hastalığa karşı koruyucu olması yanında, büyükbaş hayvanların sevkleri ve buzağı destekleme işlemleri için de mecburidir. Hayvanları aşı ile hastalıktan korumak, tedavi etmekten daha kolaydır. 17 Kasım 2024 tarihine kadar sürecek olan şap aşılama kampanyasında besicilerimizi hayvanlarının aşılarını yaptırmayı unutmamaları gerektiğini hatırlatmak isteriz” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER