Yaşam

Beyşehir Gölünde balık boy denetimi

Konya’nın beyşehir ilçesinde, beyşehir gölü kıyısında avlanma faaliyetlerinde kullanılan balıkçı tekneleri denetlendi. Denetimlerde boy yasağına uymayanlar ile endemik tür avlayanlara cezai işlem uygulandığı açıklandı.

Beyşehir Gölünde balık boy denetimi
25-10-2024 17:10

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü kıyısında avlanma faaliyetlerinde kullanılan balıkçı tekneleri denetlendi. Denetimlerde boy yasağına uymayanlar ile endemik tür avlayanlara cezai işlem uygulandığı açıklandı.


Beyşehir’de, balıkçı tekneleri ile balık alım kantarları denetime tabi tutuldu. Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada, İlçe Müdürü Hüseyin Özver’in de katılımıyla su ürünleri kontrol ekipleri tarafından denetim çalışmaları gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, göldeki su ürünlerinin korunmasına yönelik yürütülen denetimde ruhsat ve belge kontrollerinin yapıldığı, avlanma faaliyetinde kullanılan balıkçı ağlarının ağ gözü açıklığının uygun olup olmadığı ve avı yapılan balık boylarında kurallara uyulup uyulmadığının kontrol edildiği belirtilerek, ”Boy yasağına ve endemik tür yağ balığı yasağına uymayanlara cezai müeyyideler uygulanmış olup, sazan balığı için 40, sudak balığı ve kadife sazanı için 26 ve tatlı su kefali için 20 santimetre altı boy yasağı olduğunu tekraren hatırlatırız” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER