Bursa

Birleşik Metal İş: "Renault'da çoğunluğu yakaladık"

Disk Birleşik Metal – İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Ayhan Ekinci, sendika olarak Renault'da çoğunluğu yakalamanın sevincinde olduğunu belirtti ve "Sonraki dönemde yapılacak toplu sözleşme için birlikte hareket etmemiz gerekiyor" dedi.

BirleÅŸik Metal Ä°ÅŸ:
15-09-2015 19:24

Bursa.com

Temmuz ayında Disk'e baÄŸlı BirleÅŸik Metal Ä°ÅŸçileri Sendikası'na katılacaklarını duyuran Renault iÅŸçileri, o günden bugüne devam eden kayıt iÅŸlemleri sonunda çoÄŸunluÄŸu yakaladı. BirleÅŸik Metal Ä°ÅŸ Sendikası Bursa Åžube BaÅŸkanı Ayhan Ekinci, " Beyaz yaka ve mavi yaka çalışan sayısı 6200, biz bu rakamın yarısından fazlasına ulaÅŸtık" dedi.

Nisan-mayıs aylarında metal iÅŸçilerinin harekete geçtiÄŸini hatırlatan Ekinci, " ArkadaÅŸlarımız sendikalarından ayrılıp bir süre boÅŸta durdular. BaÅŸka bir sendikaya üye olmadılar. Daha sonraki süreçte sendikamızla bulÅŸtular. 30 yıllık karalama kampanyalarına karşı durduk. Bizimle görüÅŸen arkadaÅŸlara kendi amacımızı anlattık. Onlarla sadece konuÅŸtuk ve kendi kararları doÄŸrultusunda üyeliklere baÅŸladkı. Bu arkadaÅŸların hepsi mücadeleci. Tam olarak sayıyı söylemesem de Renault'ta mavi yaka ve beyaz yaka olarak çoÄŸunluÄŸu yakaladık. 6200 kiÅŸinin yarısından fazla olduÄŸumuzu söyleyebilirim. Åžuanda çoÄŸunluÄŸu yakalamış durumdayız ve üyeliklerimiz hala devam ediyor Türk-Metal iÅŸ sendikasının üyeleri yok denecek kadar az artık.  Temsilci ataması yaptılar ama çok karmaşık bir süreç içerisinde oldu" diye konuÅŸtu.

Türk-Metal Ä°ÅŸ Sendikası'nın 3 yıllık sözleÅŸme yaptığını belirten Ekinci,  "Türk Metal'in yaptığı bu sözleÅŸme 2017'de bitecek. Biz bu süre içerisinde çok sıkı çalışacağız. Ä°ÅŸ durdurma eylemleri yasal deÄŸil, fakat bu eylem toplu bir halde yapıldığı zaman yasal bir zemin üzerine oturuyor. DiÄŸer metal iÅŸçileri bir süre baÅŸ kaldırdılar fakat onlar daha sonra geri dönüÅŸ yaptı. Renault iÅŸçileri ise bu konuda geri adım atmadı. Åžimdi birlik olma zamanı. DiÄŸer metal iÅŸçilerinin Renault iÅŸçilerine, Renault iÅŸçilerinin de diÄŸer metal iÅŸçilerine destek olmalı. Sonraki dönemde yapılacak toplu sözleÅŸme için hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor.Bursa'daki tüm metal iÅŸçilerine biz söz verdik." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER